CL Slatina a aprobat vânzarea a două foste puncte termice

CL Slatina a aprobat vânzarea a două foste puncte termice

349
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Firma care se ocupă de salubritatea municipiului Slatina a primit aprobarea consilierilor locali de a achiziţiona, fără licitaţie, două foste puncte termice. Aceste imobile sunt deja concesionate societăţii, pentru 49 de ani, iar reprezentanţii municipalităţii spun că o creştere a bugetului este binevenită în acest moment. Salubris va achiziţiona fostele puncte termice „Mărăşti” şi „AI Cuza-Ec. Teodoroiu-zona Vâlcea”.

Imobilul „Mărăşti”, situat pe strada Mărăşti, a fost evaluat la valoarea totală de 17.100 de euro, echivalentul a 78.106 lei, calculat la cursul de schimb din data de 8 octombrie, când a fost făcută evaluarea. Construcţia a fost evaluată la 5.820 euro, iar terenul a fost evaluat la 11.280 euro.
Imobilul „AI Cuza-Ec. Teodoroiu-zona Vâlcea” a fost evaluat la valoarea totală de 15.951 euro, echivalentul a 72.886 lei, calculat la cursul de schimb din 8 octombrie, când a fost făcută evaluarea. Construcţia a fost evaluată la 9.237 euro, iar terenul a fost evaluat la 6.714 euro. Astfel, în vistieria Primăriei Slatina vor intra echivalentul în lei a 33.051 de euro.

„Puteam să încasăm aceşti bani, acum, sau peste 49 de ani”

Vânzarea fără licitaţie a celor două imobile a generat nemulţumirea unora dintre aleşii locali, mai puţin familiarizaţi cu legea licitaţiilor publice care stipulează faptul că dreptul de preemţiune pentru aceste puncte termice le are concesionarul. În plus, primarul Darius Vâlcov a explicat că este mai bine ca banii să intre acum în visteria primăriei, decât peste 50 de ani.

 

„Cele două puncte termice sunt deja concesionate către Salubris pentru o perioadă de 49 de ani, concesionarea fiind deja achitată. Noi putem să încasăm aceşti bani acum, şi ei să intre în bugetul local, sau să aşteptăm încă 49 de ani. Vor să intre în proprietatea clădirii pentru a o pune, probabil, gaj la bancă pentru vreun împrumut”, a declarat Darius Vâlcov.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.