Vâlcov, Niţă şi Şova, viitorii senatori de Olt

Vâlcov, Niţă şi Şova, viitorii senatori de Olt

285
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Printre cei peste 74.000 de oameni care au mers la Bucureşti pentru a-şi arăta spijinul faţă de USL şi candidaţii Uniunii, 2.200 au fost olteni. Grandiosul eveniment a început cu discursul secretarului general al PSD, Liviu Dragnea.

 

„Băsescu trebuie să plece”, a fost tonul dat de Dragnea.

 

Unul dintre invitaţii speciali ai întrunirii de la Bucureşti a fost preşedintele PES, Serghei Stanişev, care a declarat, în faţa zecilor de mii de oameni adunaţi la mitingul USL, că actualul preşedinte al României aparţine trecutului. Stanişev le-a spus participanţilor că 2012 este anul lor şi le-a urat succes la alegeri.

 

„Îl sprijin pe Victor Ponta pentru că el vrea să redea România cetăţenilor români”, a spus Stanişev.

Rând pe rând, în faţa miilor de români prezenţi la miting, liderii partidelor care compun Uniunea Social Liberală au luat cuvântul.

 

Tranşant, preşedintele PSD, Victor Ponta, a spus: „Anul 2012 nu este doar anul marii victorii, ci şi anul marii schimbări. Abia aştept 9 decembrie să-i batem încă o dată pe PDL şi pe Traian Băsescu!”.

Candidaturile pentru Senat, singurele bătute în cuie

Deşi evenimentul de ieri a însemnat lansarea candidaţilor, nu toate candidaturile sunt bătute în cuie. În Olt, sigure deocamdată sunt candidaturile pentru Senat. Astfel, Darius Vâlcov renunţă la Primăria Slatina pentru Colegiul 1, ce cuprinde zona Slatina şi pe cea de nord a judeţului. Actualul primar al municipiului reşedinţă de judeţ candidează pe colegiul în care în 2008 senator a fost ales Mihai Niţă. Pe Colegiul 2 – zona de centru a judeţului, candidatul USL, susţinut de PC, este Mihai Niţă. Colegiul 3 – Corabia i-a revenit celui care şi în 2008 a câştigat alegerile aici, actualul ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, Dan Şova.

Pentru mulţi candidatura lui Darius Vâlcov la Senat poate părea o surpriză, însă nu puţini au fost cei care au vorbit despre o schimbare în viaţa politică a unuia dintre cei mai apreciaţi primari din ţară. Premierul şi preşedintele PSD, Victor Ponta, a fost una dintre vocile care a vorbit despre posibila plecare a lui Darius Vâlcov din Slatina, spre politica mare.

 

„Am discutat foarte mult în ultimul timp cu primarul dumneavoastră, domnul Vâlcov, cu care am foarte multe lucruri de făcut în zona de modernizare a administraţiei publice locale, în zona de dezvoltare a ceea ce înseamnă proiectul USL, proiect de dezvoltare regională şi de modernizare a administraţiei româneşti. La un moment dat, am să-l iau de la Slatina mai aproape de Bucureşti şi de Palatul Victoria. Ţin să facem o echipă de oameni cu experienţă în administraţie şi de oameni care pot să modernizeze aceste structuri prea birocratice, încă prea puţin funcţionale ale administraţiei româneşti. Mă bazez pe Darius Vâlcov pentru proiectul mare de modernizare a administraţiei româneşti”, a declarat Ponta la începutul acestei săptămâni, la Slatina.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.