Inspectoratul pentru Situații de Urgență avertizează

Inspectoratul pentru Situații de Urgență avertizează

374
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Din partea Inspectroratului pentru Situații de Urgență am primit la redacție un comunicat de presă referitor la obligațiile autorităților publice locale, operatorilor economici, administratorilor drumurilor publice dar și ale simplilor cetățeni.

 

Avand în vedere căderile de zăpadă asociate cu temperaturi scăzute şi intensificări ale vântului, în scopul prevenirii producerii unor situaţii de urgenţă, prin rănirea cetăţenilor ca urmare a alunecării şi căderii ţurţurilor, ori blocarea în trafic prin înzăpezire, I.S.U. Mehedinţi aduce în atenţia autorităţilor publice locale, instituţiilor/operatorilor economici, administratorilor drumurilor publice, asociaţiilor de proprietari  şi cetăţenilor, următoarele obligaţii:

  • curăţenia străzilor, pieţelor şi a celorlalte locuri publice, îndepărtarea zăpezii, a gheţii de pe străzi şi trotuare;
  • repararea şi întreţinerea străzilor, a drumurilor comunale, podurilor, podeţelor, curăţarea şi amenajarea şanţurilor;
  •  repararea şi întreţinerea firmelor, vitrinelor şi a faţadelor imobilelor în care îşi desfăşoară activitatea, în aşa măsură încât acestea să nu fie dislocate de vânt şi să nu pună în pericol viaţa trecătorilor;

Controlul îndeplinirii obligaţiilor de mai sus este efectuat de către personalul primăriilor. Neorganizarea acţiunilor de control asupra obligaţiilor privitoare la îndepărtarea zăpezii şi gheţii de pe trotuare, din pieţe, oboare, târguri şi celelalte locuri publice, constituie contravenţie şi se sancţionează potrivit legii, de către organele poliţiei rutiere (pentru drumurile deschise circulaţiei publice) şi de către persoanele împuternicite de către Ministerul Administraţiei şi Internelor.

În conformitate cu  Legea administraţiei publice locale nr. 215/2001 şi Ordonanţa Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, pentru neîndeplinirea obligaţiilor de mai sus, consiliile locale pot stabili sancţiuni ce se pot aplica pentru nerespectarea acestor obligaţii.

Precizăm că I.S.U. Mehedinţi va interveni pentru degajarea gheţii şi zăpezii, numai în situaţia iminenţei producerii sau producerii unei situaţii de urgenţă ce pune în pericol vieţi omeneşti şi bunuri materiale, se arată în comunicatul primit de la ISU.


 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.