Elicopter SMURD pentru Aeroportul Internaţional Craiova

Elicopter SMURD pentru Aeroportul Internaţional Craiova

3.297
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, anunță că Ministerul Sănătății a decis ca un elicopter pentru intervenții în situații de urgență să fie adus la Craiova, prin deschiderea unui nou punct de operare aeromedicală SMURD pe Aeroportul din Craiova.

Totodată, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, salută sprijinul pe care prim-ministrul Victor Ponta l-a oferit pentru ca elicopterul să fie adus la în baza aeromedicală SMURD de la Craiova, apreciind că este un semnal important prin care actualul Guvern al României demonstrează că susține Doljul și regiunea Oltenia. „Suntem foarte mulțumiți că acest elicopter va ajunge la noi, pentru că au fost mai multe localități la fel de importante care s-au «bătut» pentru această aeronavă SMURD. Alegerea Aeroportului din Craiova pentru a fi deschis acest punct de operare aeromedicală este, dacă vreți, și o recunoaștere a eforturilor pe care Consiliul Județean Dolj le-a făcut în ultimii ani pentru a moderniza și dezvolta aeroportul, fără de care nu cred că am fi primit elicopterul. Aeronava va opera pe întreaga zonă a regiunii Oltenia. Vom discuta cu primarii de mari localități să-și amenajeze undeva o zonă de heliport pentru ca acest elicopter, atunci când vine să preia câte o urgență dintr-o anumită zonă, să poată ateriza. Am profitat de vizita de lucru pe care am făcut-o vineri seară la Aeroportul din Craiova pentru a trece în revistă și locul pe care urmează să amplasăm hangarul care va deservi elicopterul SMURD. Deja ne-a sosit platforma mobilă cu ajutorul căreia va fi introdus în hangar aeronava. Trebuie precizat că vor fi amenajate și camere pentru piloții și personalul medical care vor deservi acest elicopter. Este un lucru deosebit care se întâmplă la Craiova și în toată regiunea Oltenia, deoarece cu ajutorul acestui elicopter vor fi salvate vieți ale unor oameni aflați în dificultate, care necesită o intervenție medicală de urgență. Toate cazurile grave vor fi beneficia de servicii medicale de urgență în timp real, indiferent de locul în care se află. Acest elicopter pentru situații de urgență ajunge la noi cu sprijinul prim-ministrului Victor Ponta, căruia îi mulțumim pentru că face un gest pentru întreaga regiune a Olteniei de care se simte foarte apropiat. Sunt convins că va mai ajuta, atât cât poate, această regiune de care se simte foarte legat. Practic, este unul dintre cele mai importante gesturi pe care un Guvern al României îl face în ultimii mulți ani pentru această regiune uitată pe nedrept de cei care ne-au condus de la București. După șapte ani de opoziție, acum că am intrat la guvernare, sunt convins că multe dintre lucrurile pe care ni le-am fi dorit să le facem în toți acești ani vor fi duse la bun sfârșit cu sprijinul celor apropiați de noi din Guvernul României și în primul rând de premierul Victor Ponta”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa.

Într-o adresă a subsecretarului de stat în Ministerul Sănătății, dr. Raed Arafat, transmisă Consiliului Județean Dolj și Aeroportului din Craiova, se arată: „Având în vedere acordul cadru de achiziție a 6 elicoptere echipate medical semnat între Ministerul Sănătății și Eurocopter Romania și derularea contractului subsecvent privind furnizarea a două din cele șase aeronave în anul 2012, intenționam deschiderea unui nou punct de operare aeromedicala S.M.U.R.D în Craiova. Prin dispunerea acestui punct de operare se urmărește acoperirea necesităților de intervenție în misiuni aeromedicale primare și secundare pentru zona de sud-vest a țării. În urma evaluării specialiștilor din cadrul Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Administrației și Internelor, în calitate de operator aerian S.M.U.R.D, a posibilelor locuri de amplasare a viitorului punct de operare aeromedicala de la Craiova, cea mai buna variantă este dispunerea acestuia pe Aeroportul Craiova. (…) Pe aceasta cale doresc să vă mulțumesc pentru tot sprijinul acordat pentru executarea misiunilor aeromedicale S.M.U.R.D cu preluare a pacienților de pe Aeroportul Craiova”, se arată în adresa Ministerului Sănătății.

Sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.