IAC, deschidere oficială la Balş

IAC, deschidere oficială la Balş

478
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 4,00)

 

International Automotive Components (IAC) Group sărbătorește astăzi deschiderea oficială a fabricii din Balș, județul Olt, unitatea de producție cu numărul 27 din Europa și prima din România. Fabrica de la Balș numără astăzipeste 250 de angajați într-o locație dotată cu echipamente de ultimă generație în domeniul interioarelor auto.

În iunie 2012, fabrica IAC de la Balș a dat startul producției în sprijinul uzinei Ford Motor Company de la Craiova, localizată la 25 km depărtare. Unitatea de producție IAC furnizează planșe de bord, console centrale, panouri portiere spate, panouri portiere față și plafoane pentru noul B-MAX, inovatorul model Ford.

În sprijinul producției Ford, fabrica IAC a fost proiectată și echipată pentru producție în aproximativ 12 luni, devenind rapid un punct de referință pentru industria de profil datorită excelenței la nivel de calitate, flexibilitate și servicii de producție. În ceea ce privește proiectarea, unitatea de 15.000 m2 permite o creștere graduală a suprafeței de lucru pentru a întâmpina noi activități de producție pe viitor.

“Instalarea IAC Group în județul Olt s-a realizat într-un timp record, datorită colaborării foarte bune cu autoritățile locale, în special cu Primăria Balș, condusă de dl. primar Mădălin Teodosescu. Am beneficiat, de asemenea, de sprijinul Consiliului Județean Olt, în frunte cu dl. președinte Paul Stănescu, și doresc să mulțumesc tuturor pentru cooperare”, a spus Peter Derks, director de marketing și dezvoltarea afacerilor, IAC Europa, cel care a condus echipa de implementare industrială a proiectului în Balș.

Pentru a-și desfășura activitatea utilizând tehnologii de producție de ultimă generație, fabrica din Balș a atras forță de muncă talentată și cu abilități deosebite, setând standarde în deschiderea de noi operațiuni IAC pe viitor, ca urmare  a unei lansări impecabile a producției.

Primarul Mădălin Teodosescu a declarat: “Fabrica IAC oferă cetățenilor noștri ocazia deosebită de a se dezvolta atât pe plan profesional, cât și personal. Compania a contribuit și la formarea unui viitor de succes pentru generația tânără din Balș, prin parteneriatele în derulare cu școlile și colegiile noastre”.

Ca urmare a angajamentului pentru regiunea în care operează, IAC colaborează și cu Colegiul Tehnic din Balș, derulând proiecte importante împreună, compania  propunându-și să continue și alte noi proiecte cu această instituție.  În următoarele luni, IAC va finaliza alte parteneriate cu școlile locale și colegiile tehnice, precum și cu Universitatea din Craiova.

“Suntem foarte mulțumiți de aptitudinile și atitudinea angajaților IAC Balș. Cu toții lucrează ca o adevărată echipă, înțelegând ocaziile, dar și provocările activității la nivelul unei corporații cu prezență globală. În ceea ce ne privește, ne exprimăm angajamentul de a asigura dezvoltarea durabilă a regiunii prin crearea de noi locuri de muncă și oportunități în cadrul fabricii noastre, precum și în serviciile conexe”, a spus Darryl Roadnight, directorul general al fabricii IAC de la Balș.

Despre IAC Group

IAC Group este unul dintre principalii furnizori globali de componente și sisteme auto, incluzând garnisaje de interior și de exterior. Vânzările grupului au atins 4,4 miliarde dolari în 2011. Compania își desfășoară activitatea în 76 de unități de producție din 16 țări. IAC are aproximativ 24.000 de angajați în întreaga lume, iar sediul central al operațiunilor se află la Luxemburg. Pentru mai multe informații, vizitați www.iacgroup.com

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.