CRIZA MORALA LA ROMANI

CRIZA MORALA LA ROMANI

440
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Suntem un popor ortodox din cele mai vechi timpuri. Ortodoxia este religia intelepciunii, a blandetii, a respectului si intelegerii fata de semeni, a ajutorarii celor aflati in suferinta, a gandirii curate, a sperantei, a incredirii totale in Mantuitor. Privind cu realism in spate, vom constata ca stramosii nostri chiar s-au calauzit dupa aceste principii. Odata cu trecerea timpului, aceste principii s-au estompat, devenind din ce in ce mai sigur ca fiecare zi trecuta ne aproprie de capatul drumului, cand fiecare dintre noi vom da socoteala pentru faptele noastre. Desi am trecut printr-o societate totalitara, care crease mitul “zeului pamantean” si care ridicase ateismul la nivel de credinta, niciodata diavolul nu a fost mai prezent printre noi ca acum. In acele vremuri hotia era o calitate umana – furtul nu deranja pe nimeni atata timp cat majoritatea oamenilor (in mod deosebit taranii) erau obligati sa fure pentru a trai. Si in acele vremuri au fost clase sau paturi sociale dezavantajate, pentru ca unii furau mai mult decat altii. Cu cat furai mai mult, si reuseai sa nu fii depistat, cu atat erai mai virtuos. Dupa 1990, diavolul speriat si el de dictatura pe care poporul roman reusise sa o aboleasca cu niste costuri umane uriase, a inceput sa-si arate fata si sa se plimbe fudul printre noi. S-a intrupat in diverse fiinte cu chip de om, si a inceput sa razbune cu o placere nebuna cenzura actiunilor lui raufacatoare din perioada comunista.
Cum altfel sa intelegem faptul ca dupa 1989 destinele poporului roman au fost conduse de indivizi care au avut un singur scop : sa incurce destinele romanilor, sa instaureze haosul in toata societatea pentru a se putea fura in liniste (unde si cand se poate fura mai bine decat in “ape tulburi”). Acesti indivizi au dat startul la furat si la faradelegi; au dat legi favorabile unora care faceau parte din “sistem”, au creat clasa de superimbogatiti peste noapte. Saraca tara bogata s-a ales cu miliardari de “carton” in numai douazeci de ani ( intr-o tara civilizata in care domneste legea, miliardarii se fac dea lungul unor generatii intregi )Nicio institutie a statului nu a fost curioasa sa-i intrebe pe acesti miliardari cum au strans averile. Aceeasi indivizi au creat pensionarii de lux, cu pensii la care viseaza si cei mai multi occidentali, au creat bugetarii care din salariul primit de la stat si-au ridicat vile somptuoase sau si-au strans averi importante la care oamenii de rand nu pot nici macar sa spere vreodata.
Vazand toata nedreptatea din elita societatii, oamenii simpli s-au orientat rapid; au lasat deoparte principiile morale ale ortodoxiei si au inceput si ei sa puna in practica invataturile “celor de sus” : totul este de furat. Astfel s-a ajuns in situatia in care s-a furat fier vechi, conductori de cupru sau aluminiu, sine de cale ferate si conductori de la calea ferata (ce daca se pune in pericol securitatea trenurilor si viata pasagerilor), casele si proprietatile oamenilor batrani si nevoiasi, dalele, tevile, motoarele de la sistemele de irigatii (ce daca soarta multor oameni depinde de irigatii), s-au furat recoltele de pe pamanturile oamenilor, s-au furat chiar si oameni. In fata avalansei de furturi si de faradelegi, justitia romana este depasita. In loc sa se ocupe de marile jafuri si tunuri, ale caror dosare se amana cu anii, justitia se ocupa de gainarii marunte, condamnad la pedepse grele niste oameni simpli. A fost facut public Raportul Curtii de Conturi, privind cheltuirea banului public in guvernarea 2005 – 2009. Din continutul acestui raport se deduce ca guvernul liberal a risipit cu nonsalanta suma de 3 miliarde USD. Acesti bani au fost oferiti ca mita electorala romanilor.
In situatia in care credeti ca s-a sesizat cineva si i-ar fi luat la intrebari pe acesti guvernanti, sunteti intr-o mare eroare : nimeni nu s-a sinchisit de disparitia acestei sume impresionante de bani, stransa de la cei care au muncit cinstit pentru aceasta tara si si-au achitat la timp datoriile catre stat .Intr-o tara civilizata (regret ca apelez din nou la aceasta expresie, dar consider ca fara civilizatie, ne vom autodistruge), acesti indivizi erau introdusi dupa gratii imediat dup ace aparea acest raport. La noi nu se intampla asa ceva. Fostul premier, CPT, si fostul ministru de finante, VV, apar nonsalant la posturile TV obediente, si ne dau in continuare lectii de viata. Acesta este exemplu pe care sunt ei in stare sa-l ofere romanilor.
Iar in momentul in care in viata politica a tarii apare un guvern care doreste (macar la modul comunicativ, pentru ca altfel nu cred ca acest guvern este capabil sa duca la capat ceea ce si-a propus) sa puna ordine in aceasta tara si sa refaca echilibrele macroeconomice, ii punem toata tara in cap, iesim in strada pentru a ne apara cu dintii ceea ce am castigat anterior.
Nu conteaza ca tara este in criza, ca sistemul privat este in colaps si nu mai produce bani din care sa se achite pensiile si salariile bugetarilor, noi tinem cu disperare de pensiile nesimtite, de sporurile care nu au nicio baza legala (majoritatea dintre ele sunt hilare), de veniturile duble (si pensii si slujba la stat), vrem salarii marite in toate sectoarele bugetare, vrem…, vrem….
In momentul in care cineva loveste in intersele noastre, devenim fiare.
Nimeni nu pune problema sectorului privat care se lupta cu niste greutati inimaginabile.
Nimeni nu se gandeste cat va mai putea acest sector sa-si achite birurile puse in spinarea lui. Poate va veti da seama de acest lucru cand isi va cere drepturile si sectorul privat si va refuza sa mai achite statului sumele de bani pentru a fi imprastiate in patru zari de domnii guvernanti.
Atunci veti aprecia la adevarata valoare acest sector. Sa vedem de unde veti mai cere drepturi domnilor bugetari. Atunci vom vedea ce a mai ramas din crestinismul poporului roman.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.