Francezii se angajează pe încă doi ani să ne facă donaţii

Francezii se angajează pe încă doi ani să ne facă donaţii

296
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Încă doi ani de colaborare româno-franceză s-au asigurat ieri, prin semnarea unui nou acord-cadru între reprezentanţii Consiliului Judeţean Olt şi cei ai Departamentului Loiret din Franţa. Colaborarea începută cu şapte ani în urmă a adus judeţului beneficii concrete şi imediate, dar şi perspectiva unor relaţii de colaborare pe viitor. La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, numai în acest an, s-au adus mai multe aparate, toate noi, de zeci de mii de euro, şcoli din Bărăşti şi Scorniceşti au primit donaţii de carte, altele, de data aceasta din Şerbăneşti, au fost dotate cu calculatoare, Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu” din Slatina are secţie franceză graţie acestui parteneriat, alte biblioteci din judeţ au primit din aceeaşi sursă mii de volume în limba franceză, iar exemplele pot astfel continua.

 

De-a lungul acestor ani beneficiile colaborării au fost şi în planul altor parteneriate stabilite pe parcurs. Meşteri populari din judeţ au fost invitaţi la Târgul de Crăciun din Orleans, reprezentanţi importanţi ai cooperativelor agricole din Franţa s-au aflat în judeţ şi au fost, la rândul lor, gazde pentru repreezentanţii Oltului, pledând foarte mult, în cadrul întâlnirilor, pentru asocierea producătorilor agricoli pentru a face agricultură performantă etc.

„Concluzia a fost că parteneriatul este de succes şi că va continua cel puţin până în 2014. Sănătatea este un subiect pentru care partenerii noştri au anunţat că vor fi în continuare deschişi, chiar acum pregătindu-ne pentru o vizită la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Vom vorbi curând şi despre alte proiecte stabilite împreună“, a declarat ieri consilierul în cadrul Consiliului Judeţean Olt – Miruna Ginerică.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.