Sute de pensionari slătineni, la mila CAR-ului

Sute de pensionari slătineni, la mila CAR-ului

373
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Pensionarii nu mai reuşesc să facă faţă cheltuielilor, iar venirea iernii îi duce în pragul disperării. Principala sursă de ajutor pentru bătrânii din Slatina rămâne CARP Slatina, care le acordă acestora împrumuturi pentru care dobândă este mai mică decât cea de la bănci. De la an la an, numărul solicitărilor de împrumut depuse de pensionarii din Slatina a crescut cu câteva sute. Astfel, dacă CARP Slatina acorda în 2010 un număr de 2.637 de împrumuturi rambursabile, numărul avea să ajungă la 2.746 în 2011, iar preşedintele CARP Slatina se aşteaptă ca numărul celor care se vor îndatora până la finalul acestui an să ajungă la aproape 3.000 de persoane.

 

„În primul semestru al acestui an s-au acordat 1.443 de împrumuturi rambursabile, iar de atunci şi până la finalul lunii septembrie s-au mai dat peste 910 împrumuturi. Comparativ cu anii trecuţi, numărul celor care ne solicită ajutorul a crescut. Vârstnicii au nevoie din ce în ce mai mult de bani de la CARP pentru a se descurca, pentru a-şi plăti datoriile, a achita ratele la bancă şi pentru a susţine existenţa lor şi a familiei. Numărul împrumuturilor va creşte cu siguranţă în lunile următoare”, a declarat Aurelian Ilinca, preşedintele CARP Slatina.

Aproape 400 de membri noi în 2012

CARP Slatina are în jur de 6.000 de membri, numărul acestora mărindu-se de la an la an cu sute de persoane. Numai în ultimii doi ani, CARP Slatina a primit în sânul său aproape 1.500 de persoane.

 

„În 2010 s-au înscris la CARP Slatina 577 de persoane, în 2011 numărul membrilor noi a fost de 515, iar anul acesta, până la 1 octombrie, s-au alăturat instituţiei aproape 400 de pensionari”, explică Aurelian Ilinca.

Împrumuturile, cuprinse între 100 şi 4.000 lei

Solicitările de împrumut pot fi depuse la CARP Slatina în orice zi a lunii, în timp ce plăţile se fac după data de 14 până în ultima zi a lunii. Suma minimă ce poate fi împrumutată este de 100 de lei, iar valoarea maximă ce poate fi acordată este de 4.000 de lei. Pentru a putea a avea pretenţia la un împrumut, pensionarii trebuie să fie membri CARP Slatina şi să cotizeze lunar, pentru că asta presupune un sistem de ajutor reciproc.
Împrumuturile se acordă membrilor CARP Slatina în funcţie de cuantumul cotizaţiei acumulate până la data depunerii contractului de împrumut, fondul social al CARP Slatina fiind constituit din cotizaţiile şi contribuţiile membrilor. Cu cât fondul are o valoare mai mare, cu atât vârstnicii au şanse să facă împrumuturi substanţiale, ce pot fi onorate în timp scurt.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.