Patriarhul României, Cetăţean de onoare al comunei Secu

Patriarhul României, Cetăţean de onoare al comunei Secu

463
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României, a primit ieri (marţi, 23 octombrie 2012) la Reşedinţa Patriarhală, titlul de Cetăţean de onoare, de la Primarul comunei Secu din judeţul Dolj, dl. Adrian Popa. Legăturile Preafericitului Părinte Daniel cu această comună, în special cu satul Smadovicioara, sunt foarte puternice. Tatăl şi bunicii Preafericirii Sale sunt din această localitate.

Pe lângă Diploma de Onoare, Primarul Adrian Popa i-a dăruit Preafericitului Părinte Patriarh Daniel un cadou de suflet.

„Ne-a fost oferit un caiet deosebit de valoros care conţine notiţele tatălui meu de când era la Smadovicioara, privind construcţia unei şcoli. Era impresionantă în acea vreme corectitudinea şi minuţiozitatea cu care se recepta toată lucrarea. Încă o dată vă mulţumim, vă dorim sănătate multă”, a spus Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Primarul Adrian Popa s-a implicat în mod deosebit în ajutorarea Bisericii,  sprijinind lucrările la trei bisericii din comună. Pentru acest efort, Patriarhul României i-a înmânat Diploma şi Medalia aniversară cu chipul Sfântului Voievod Neagoe Basarab.

Parohului bisericii din satul Smadovicioara, părintelui Robert Bădan, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a dăruit un set de vase sfinte, o Evanghelie, cărţile liturgice şi două rânduri de veşminte.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.