Podul Calafat-Vidin, traversat pentru prima dată

Podul Calafat-Vidin, traversat pentru prima dată

1.123
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Podul peste Dunăre Calafat-Vidin a putut fi traversat, astăzi, pentru prima dată.
Premierul Victor Ponta și omologul său bulgar, Boiko Borisov au făcut astăzi o vizită de lucru la podul de la Calafat. Cu această ocazie, Ponta și Borisov, însoțiți de comisarul european pentru politici regionale Johannes Hahn, ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi, dar și mai multe oficialități județene au traversat Dunărea pe pod.
Cu această ocazie, premierul Victor Ponta a subliniat necesitatea de a construi infrastructura adiacentă podului.
„Calea ferată, cea rutieră au importanţă egală cu a podului în sine. În opinia mea, finalizarea podului constituie doar începutul celorlalte proiecte de infrastructură. Trebuie să lucrăm împreună pentru asta şi avem nevoie de ajutorul Comisiei Europene şi de fonduri europene pentru a îmbunătăţi infrastructura. Mai trebuie ca politicienii să adopte mai repede deciziile”, a declarat Ponta.
Prezent la vizita de lucru de la Calafat, Prefectul de Dolj Elena Costea a declarat că după ce podul va fi dat în folosință se vor crea premisele dezvoltării economice a județului.
“Sperăm ca odată cu construcţia podului Calafat-Vidin care leagă cele două ţări, să se creeze premisele unei dezvoltări economice a acestei zone, a judeţului Dolj, să se dezvolte comerţul şi să creăm noi locuri de muncă de care avem atâta nevoie. Această investiţie va grăbi probabil şi modernizarea drumului european Craiova-Calafat, a căii ferate pe această rută şi astfel zona va deveni mai atractivă şi pentru alte investiţii”, a spus Elena Costea.
Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a reiterat importanța modernizării drumului Craiova-Calafat.
“ Sunt sigur că vizita primului ministru aici la Calafat va dinamiza şi lucrările infrastructurii conexe până la pod, adică în jurul podului, dar şi acest punct de plată a automobilelor care vor trece pe pod şi care astăzi, în şedinţă de Guvern, a putut să fie finalizat, în sensul că o societate mixtă româno-bulgară va gestiona partea română – trecerea automobilelor şi partea bulgară trecerea trenurilor. Sunt foarte mulţumit de ceea ce am văzut aici şi sunt foarte mulţumit şi de discuţia avută cu prim-ministrul Victor Ponta căruia i-am prezentat problemele speciale ale acestui drum Craiova-Calafat. În condiţiile în care în care se va termina în primăvară podul peste Dunăre, iar traficul va creşte, este nevoie ca aici să fie urgentate lucrările şi să se poată avea şi o nouă abordare în momentul în care se vor găsi bani, pentru că va trebui să fie deosebit de dezvoltat acest drum”, a declarat Prioteasa.
Şi europarlamentarul PDL Marian Jean Marinescu care a fost prezent, astăzi la Calafat.
”Am ţinut să fiu azi prezent aici, împreună cu colegul meu Vladimir Uruchev, întrucât realizarea podului peste Dunăre Calafat-Vidin este o dorinţă a mea mai veche încă de pe vremea când eram prefect al judeţului Dolj, perioadă în care am avut mai multe întâlniri pe această temă cu autorităţile din Bulgaria”, a declarat europarlamentarul român.
Primarul municipiului Calafat a spus că deși este o investiție bine-venită și mult așteptată, podul de peste Dunăre va crea o gaură de 1 milion de euro în bugetul local. Asta pentru că autorităţile nu vor mai percepe taxa de tranzit a oraşului care în acest moment este de circa 5-10 euro/autotren.
Podul Calafat-Vidin va fi deschis circulației în primăvara anului viitor.



1 COMENTARIU

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     29-05-2012
    Mesaje
    297

    La cate taxe a incasat orasul Calafat…trebuia sa arate ca Beverly Hills pana acum.
    Pe unde or fi banisorii aia…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.