Becali le-a dat o lecţie bogaţilor Gorjului

Becali le-a dat o lecţie bogaţilor Gorjului

307
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

A  cumpărat o casă pentru o familie cu şapte copii

Gigi Becali a oferit unei familii sărace din Văgiuleşti o casă, utilată cu toate cele necesare, şi 50 milioane de lei vechi, bani de cheltuială. Miliardarul din Pipera a fost impresionat de faptul că un copil de aproape doi ani doarme alături de părinţii săi în câmp, iar alţi şase copii au ajuns în grija statului din cauza condiţiilor de trai. Europarlamentarul a venit cu elicopterul pentru a ajuta o familie nenorocită, dând din bogăţia sa o mică dovadă de caritate, spre deosebire de mulţi dintre oamenii de afaceri bogaţi ai Gorjului care sunt preocupaţi să adune cât mai mult, fără să dea la săraci…

Familia Mariana şi Alexandru Bucur a început, de ieri, o viaţă nouă graţie lui Gigi Becali. Unii ar spune că acesta şi-a făcut campanie electorală pentru că va candida la Parlamentul României, iar alţii ar zice că a ajutat o familie căreia nu-i place să muncească. Oricum ar fi, Becali a făcut totuşi un gest, şi nu este la primul de acest gen, pe care oamenii de afaceri ai Gorjului nu l-ar face chiar dacă unii dintre ei învârt mii de miliarde de lei vechi.

Europarlamentarul a venit de la Bucureşti cu elicopterul pentru a-i cumpăra familiei Bucur din Văgiuleşti o casă. Nu s-a limitat doar la atât şi a venit şi cu un camion încărcat cu toate cele necesare, inclusiv televizor LCD, aragaz, butelii şi linguri. Ba mai mult, i-a oferit întreţinătorului familiei şi un teanc de 5000 de lei, 50 milioane de lei vechi. În acel moment, unii localnici şuşoteau invidioşi că „uite, ăstuia îi dă 50 milioane de lei şi eu n-am un leu în buzunar…”

 „M-a durut sufletul”

Sosirea lui Becali la Văgiuleşti a fost văzută de mulţi dintre localnici ca o venire a lui Mesia, oamenii adunându-se ca la circ, ştiind că miliardarul aruncă în toate părţile cu bani. De această dată nu şi-a irosit bancnotele decât pentru a ajuta familia Bucur din Văgiuleşti a cărei poveste l-a impresionat atunci când a văzut-o la televizorul din palatul său. „M-a impresionat foarte tare. M-a durut sufletul. Nu pot să stau aşa imun. Să stau pe bani, pe bogăţii şi această familie doarme în câmp cu copilul. Nu numai că doarme în câmp, dar are şi copii pe care îi vede la câteva luni, că sunt în grija statului. Am zis: ce să faci cu banii? Tot ce avem, avem de la Dumnezeu şi dacă noi nu dăm mai departe, înseamnă că nu suntem recunoscători. Am luat iniţiativa şi am luat legătura cu primarul. Am găsit casa asta. Am cumpărat de toate, aragaz, frigider, butelii, haine, saltele, paturi, cuţite, toate câte are nevoie omul în casă”, afirma Gigi Becali. Acesta i-a dat femeii care a vândut casa un mototol de bani în care erau 400 milioane de lei vechi, cumpărând astfel imobilul pentru a-l oferi familiei cu şapte copii.

 „Misiunea lui e să înmulţească populaţia României”

Miliardarul din Pipera a dat un răspuns şi celor care şuşoteau că membrii familiei pe care a ajutat-o sunt persoane cărora nu le place munca. „El e capul familiei. Alţii spun că nu munceşte. Ce poate să muncească un om sau o femeie care are şapte copii?! A făcut şapte copii. El a muncit, săracu’, la viaţa lui. Ca să ţii şapte copii, la ce serviciu să te mai duci?! Eu o să am grijă de el şi misiunea lui e să înmulţească populaţia României şi eu să-i trimit bani”, adăuga Becali.

 „O să avem grijă de tot ce am primit”

Modeşti şi fără prea multă educaţie, membrii familiei Bucur au rămas fără cuvinte când au văzut ce mare noroc a dat peste ei şi, de sus, le-a picat în curtea casei toate cele necesare, plus salariul pe aproape un an al unui gorjean modest. „Îl apreciem. Nu ne aşteptam, bineînţeles. O să avem grijă  de tot ce am primit. Trebuie preţuit ce s-a întâmplat astăzi din grija domnului Becali”, afirma Alexandru Bucur, bucurându-se că ceilalţi copii, aflaţi la Centrul de Plasament din Târgu-Cărbuneşti, vor veni acasă înainte de sărbătorile de iarnă. La rândul său, Mariana Bucur, însărcinată cu al optulea copil, încearcă să-şi manifeste mulţumirea, zicând că „ne pare nespus de bine că ne-a ajutat şi o să preţuim lucrurile lui dânsul. O să-i demonstrăm că noi o să fim aşa cum îşi doreşte dânsul”.

 „Nu are nimeni ce are ei”

Norocul ce a picat pe capul familiei Bucur i-a făcut invidioşi pe câţiva dintre localnici care, în loc să se bucure că familia amărâtă va duce un trai normal, calculau ce ar fi făcut cu banii primiţi de la Becali. Alţii continuau să spună că nu li se prea cuvin, recomandându-le să treacă la muncă.  „Un gest frumos, dar să aibă grijă de ce au primit. Să nu-şi bată joc. Nu are nimeni ce are ei”, spunea un localnic, în vreme ce altul afirma că „îl meritau. E un gest creştinesc, omenesc. Dumnezeu să-i dea sănătate şi dacă măcar 10% din cei cu putere financiară din ţara asta ar face la fel, am duce-o mai bine”. De asemenea, o altă persoană era de părere că „să nu li se urce la cap că pot fi ajutaţi în continuare. Să pună osul la muncă. Să aibă grijă de pomi, de vie”.

În final, Becali şi-a luat zborul aşa cum a venit, cu elicopterul, după ce mai mulţi localnici şi-au făcut fotografii alături de miliardarul din Pipera, fiind probabil pentru prima şi ultima oară când acesta a ajuns la Văgiuleşti…

 

Sursa: gorjexclusiv.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.