Actualitate / Astăzi se reporneşte combinatul din Vâlcea

Actualitate / Astăzi se reporneşte combinatul din Vâlcea

317
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea îşi va relua astăzi producţia. În ultimele trei zile au fost făcute probe la instalaţii, iar producţia poate fi reluată într-o anumită secţie.

“Producţia se va relua, cu electroliza cu membrană, iar în 15 zile se va pune în funcţiune şi electroliza cu catoni de mercur”, a spus purtătorul de cuvânt al Oltchim, Ion Cocleţ.

Salariaţii combinatului speră că producţia va reveni treptat la normal.

“Totul este gata acum pentru repornirea instalaţiei, dar societatea va funcţiona tot pe datorie deoarece Guvernul nu a asigurat capitalul de muncă promis. Ministerul Economiei a promis că va asigura banii necesari funcţionării, aşteptăm fondurile, în caz contrar este posibil să reluăm protestele”, a afirmat liderul sindical Corneliu Cernev.

Încercarea de privatizare a Oltchim a eşuat, deoarece câştigătorul licitaţiei Dan Diaconescu, nu a adus dovezi că deţine suma de 45 milioane euro, necesari pentru cumpărarea combinatului.

Mihai Craioveanu



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.