Prioteasa la Calafat: Este o zi mare! Dezvoltare pe “axa” Aeroport-Ford-Calafat

Prioteasa la Calafat: Este o zi mare! Dezvoltare pe “axa” Aeroport-Ford-Calafat

274
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Prezent ieri la Calafat, şeful CJ Dolj a salutat apropiata finalizare a lucrărilor, catalogând podul de peste Dunăre drept unul dintre punctele tari ale dezvoltării judeţului şi regiunii.

Ion Prioteasa a profitat de întâlnirea cu premierul Ponta pentru a face lobby pentru alte proiecte de infrastructură de pe raza judeţului, respectiv ruta Craiova-Calafat, dar şi proiectul de drum expres ori autostradă care să lege Craiova la reţeua naţională de autostrăzi.

“Este o zi mare, în care cei doi prim-miniştri – al Bulgariei şi al României, au putut să treacă podul de 1800 de metri, şi au dat semnalul că această investiţie continuă şi că este foarte aproape de finalizare. O investiţie de circa 259 de milioane de euro, plus încă 71 de milioane de euro pe care îi pune Guvernul român şi pe fonduri ISPA, conturează practic una dintre cele mai mari investiţii care se fac pe teritoriul judeţului Dolj şi implicit al Olteniei. Cred că după Ford şi după Aeroportul Craiova, podul de la Calafat va fi unul din punctele tari ale întregii regiuni şi bineînţeles a judeţului Dolj. Ne face o deosebită plăcere să constatăm că ne apropiem de terminare şi că vizita primului ministru aici la Calafat sunt sigur că va dinamiza şi lucrările infrastructurii conexe până la pod, adică în jurul podului şi acest punct de plată a automobilelor care vor trece pe pod şi care astăzi într-o şedinţă de Guvern a putut să fie finalizat, în sensul că o societate mixtă româno-bulgară va gestiona partea română – trecerea automobilelor şi partea bulgară trecerea trenurilor. Sunt foarte mulţumit de ceea ce am văzut aici şi sunt foarte mulţumit şi de discuţia avută cu prim ministrul Victor Ponta căruia i-am prezentat problemele speciale ale acestui drum Craiova- Calafat”, a declarat Ion Prioteasa.
Sursa: http://www.oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.