Craiovean condamnat definitiv pentru falsificare de carduri

Craiovean condamnat definitiv pentru falsificare de carduri

428
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Poliţiştii craioveni l-au prins, ieri, şi l-au introdus în arest pe Gheorghe Laurenţiu Capotescu, zis Pătatu, de 36 de ani, din Craiova. Bărbatul a fost condamnat definitiv, cu o zi înainte, în baza deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie la 2 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică.
Gheorghe Laurenţiu Capotescu zis “Pătatu”, Adrian Poşulescu şi Decebal Simion Gănescu, din Zimnicea, au fost reţinuţi pe 18 mai 2011, seara, după ce poliţiştii şi procurorii de crimă organizată craioveni îi supravegheaseră mai multe luni şi stabiliseră că se ocupă cu fabricarea şi vânzarea aparaturii de skimming. Gănescu venise la Craiova cu o gură de bancomat pe care o cumpărase anterior de la Poşulescu şi, cum a terminat întâlnirea, poliţiştii de crimă organizată care îl “filau” au intervenit şi l-au imobilizat. Cei trei au fost arestaţi şi trimişi ulterior în judecată în stare de arest preventiv, în timp ce al patrulea membru al grupării, craioveanul Covaci Junior Poenaru a fost trimis în judecată în libertate.
Procurorii au reţinut în sarcina lor infracţiunile de constituirea şi sprijinirea sub orice formă a unui grup infracţional organizat, deţinerea de echipamente software în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, complicitate la deţinerea de echipamente şi accesul fără drept la un sistem informatic prin încălcarea măsurilor de securitate.
În noiembrie 2011, judecătorii de la Tribunalul Dolj i-au găsit vinovaţi, Adrian Poşulescu fiind condamnat la 2 ani de închisoare, Gheorghe Capotescu tot la 2 ani, iar Gănescu la 3 ani de închisoare, în timp ce Covaci Junior Poenaru a primit un an de închisoare cu suspendare, decizia fiind atacată atât de inculpaţi, cât şi de procurori.
Pe 9 aprilie 2012, Curtea de Apel Craiova a admis apelul procurorilor DIICOT şi a mărit pedepsele lui Capotescu şi Poşulescu la 3 ani.
Inculpaţii au făcut recurs, iar pe 23 octombrie a.c., Înalta Curte de casaţie şi Justiţie le-a admis recursurile declarate împotriva deciziei penale nr. 126 din 9 aprilie 2012 a Curţii de Apel Craiova, menţinând hotărârea Tribunalului Dolj. Astfel, „Pătatu” a rămas cu doi ani de închisoare, Poşulescu, care este după gratii de pe 19 mai 2011, tot cu doi ani, iar Gănescu, arestat la aceeaşi dată, are trei ani de închisoare.

Sursa: oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.