Aproape 100 de severineni şi-au găsit locuri de muncă la bursa din...

Aproape 100 de severineni şi-au găsit locuri de muncă la bursa din 28 septembrie

387
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În data de 28 septembrie 2012 AJOFM Mehedinti a organizat BURSA LOCURILOR DE MUNCA PENTRU ABSOLVENTI in Drobeta Turnu Severin, la Colegiul Tehnic Domnul Tudor.

Totodata, s-a organizat bursa locurilor de munca pentru absolventi si la citeva puncte de lucru ale institutiei noastre si anume Orsova, Baia de Arama, Strehaia si Vinju Mare .

Prin aceasta actiune de punere fata in fata a cererii si ofertei de forta de munca s-a oferit posibilitatea absolventilor institutiilor de invatamint aflati in cautarea unui loc de munca, altor persoane aflate in cautarea unui loc de munca de a se intilni in mod direct cu agentii economici angajatori si de a purta discutii preliminare inaintea interviului propriu-zis ( concurs, proba de lucru ), scopul final fiind angajarea unui numar cit mai mare dintre acestia pe locuri de munca corespunzatoare pregatirii lor profesionale .

In vederea informarii atit a celor interesati in mod direct ( absolventi, agenti economici ) cit si a opiniei publice din judet despre organizarea acestei burse a locurilor de munca pentru absolventi de catre institutia noastra si asupra facilitatilor oferite angajatorilor de prevederile Legii nr 76 / 2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, cu modificarile si completarile ulterioare, s-a desfasurat o campanie de mediatizare continua prin aparitii radio-televizate pe posturile locale si regionale audio video precum si prin publicarea in massmedia scrisa locala si regionala a unor  comunicate de presa .

De asemenea au fost realizate materiale publicitare, invitatii de participare, chestionare pentru solicitantii de locuri de munca si angajatori, catalogul agentilor economici participanti .

Pentru depistarea unui numar cit mai mare de locuri de munca, care sa acopere o gama cit mai diversa de profesii, au fost contactati peste 380 agenti economici, dintre acestia 68 confirmindu-si participarea la acest tirg de locuri de munca, fiind oferite 283 locuri de munca .

In data de 28 septembrie 2012, data desfasurarii bursei locurilor de munca pentru absolventi,  au fost prezenti un numar de 63 agenti economici care au furnizat tuturor solicitantilor informatii referitoare la conditiile de ocupare a locurilor de munca, numarul participantilor fiind de 585 persoane, din care 410 absolventi ai diferitelor forme de invatamint .

In urma evaluarii finale privind rezultatele obtinute in urma organizarii acestui tirg de locuri de munca, un numar de 99 persoane, din care 25 absolventi ai diferitelor institutii de invatamint, aflati in cautarea unui loc de munca, au fost angajati de catre agentii economici participanti.

Anca Tănase



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.