Educație financiară BaniIQ

Educație financiară BaniIQ

457
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”  organizează marţi, 30 octombrie 2012,  ora 11.00, în Sala Nicolae Romanescu, o sesiune de instruire în domeniul finanțelor personale pentru bibliotecarii locali.

În vederea atingerii obiectivului Biblionet de a crea parteneriate private care să conducă la dezvoltarea de noi servicii în bibliotecile publice, IREX a încheiat un parteneriat cu Visa Europe, în cadrul căruia se dorește pilotarea programului de educație financiară Bani IQ în bibliotecile publice. Acest proiect pilot va consta în organizarea de sesiuni de instruire în domeniul finanțelor personale în bibliotecile județene și comunale din programul Biblionet, în perioada septembrie-decembrie 2012.

În acest sens, vă adresăm invitația de a participa, alături de bibliotecarii locali, la implementarea acestui proiect în județul nostru.

BaniIQ, implementat deja în numeroase școli și licee din România, este un program de educaţie financiară ce se adresează unui public larg, prin care participanţii îşi îmbunătăţesc cunoştinţele despre produsele şi conceptele financiare, cum ar fi: buget, planificare, investiţii, venituri şi cheltuieli, credite, risc financiar, etc. Prin informare, instruire şi/sau consultanţă, îşi dezvoltă abilităţile şi încrederea pentru a deveni mai conştienţi de riscurile şi de oportunităţile existente şi pentru a face alegeri informate. Scopul este de a-i ajuta să ajungă la capacitatea de a lua decizii înţelepte pentru viitorul lor financiar. Acest viitor sănătos financiar va contribui la dezvoltarea lor durabilă.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.