Vicepreşedintele CJ Dolj, Laurenţiu Ivanovici, prezent la inaugurarea SEOSP

Vicepreşedintele CJ Dolj, Laurenţiu Ivanovici, prezent la inaugurarea SEOSP

485
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Laurenţiu Ivanovici, a participat astăzi (joi – n.r.) la inaugurarea Serviciului de Evaluare şi Orientare Şcolară şi Profesională a copiilor, elevilor şi tinerilor cu cerinţe educaţionale, din cadrul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj. Specialişii din cadrul serviciului vor asigura evaluarea, asistenţa psihoeducaţională, orientarea/reorientarea şcolară şi profesională a copiilor, elevilor şi tinerilor cu CES, finalitatea fiind aceea de a asigura integrarea socială şi profesională a acestora prin egalizarea şanselor.

„Sunt prezent astăzi, la acest eveniment, pentru a vă transmite un mesaj de susţinere a activităţii instituţiei dumneavoastră, instituţie finanţată de către Consiliul Judeţean Dolj. În urmă cu câteva zile, Guvernul, la rectificarea bugetară, a alocat fonduri Centrelor judeţene de resurse şi asistenţă educaţională dar şi învăţământului special, pentru desfăşurarea acestor activităţi. Beneficiarii acestor servicii, pe care le înfiinţaţi, începând de astăzi, sunt persoane cu cerinţe educaţionale speciale (CES), fie că sunt preşcolari, elevi sau tineri. În urma evaluării persoanelor cu CES, acestea primesc un certificat de orientare şcolară sau profesională cu recomandarea urmăririi activităţii de învăţâmânt într-o unitate şcolară specială, într-o grupă sau clasă specială. Acestea persoane au un drept constituţional la educaţie, au dreptul la şanse egale din partea societăţii, au dreptul la o viaţă normală. Beneficiarii indirecţi ai acestor servicii suntem noi, ceilalţi care intrăm sau suntem în contac cu aceste persoane: familia, cadre didactice, şcoala …”, a declarat Laurenţiu Ivanovici, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj.

 

Sursa: oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.