Programul „Investim în TINEri”, lansat la Slatina

Programul „Investim în TINEri”, lansat la Slatina

292
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Întâlnirea de prezentare a programului guvernamental „Investim în TINEri” s-a desfăşurat, miercuri, în sala Consiliului Judeţean. La întâlnire au participat vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, viceprimarul Slatinei Minel Prina, inspectorul şcolar general, Felicia Man, sau deputatul Daniel Bărbulescu. Aceştia au discutat cu Mihai Sturzu, consilier în aparatul propriu de lucru al primului-ministru, şi Sorin Drăgan, coordonator naţional al programului guvernamental „Investim în TINEri”.

 

„Am discutat cu doamna inspector şcolar general despre nişte subiecte pe care vreau să mai lucrăm în continuare. Ne asumăm că este nevoie, în continuare, de posturi în sistemul de educaţie, că avem nevoie de o legislaţie mai clară în ceea ce priveşte parteneriatul public privat. Am convenit cu doamna inspector general că vom primi, şi acesta este principalul scop al acestor întâlniri, din teritoriu, din fiecare judeţ, propunerile dumnealor pe aceste măsuri”, a declarat Mihai Sturzu.

 

El a promis că propunerile culese din teritoriu îşi vor găsi finalitatea în iniţiative legislative, într-un timp scurt.

 

„Aceste propuneri vor fi transformate, conform programului nostru de guvernare, în iniţiative legislative. Am pus la punct un sistem de comunicare, iar colegul meu Sorin Drăgan este cel care va coordona această acţiune. Noi nu mergem la ţară ca să promovăm aceste idei ca fiind absolute, ci de a învăţa de la oamenii pe care îi întâlnim şi de a afla problemele fiecărui judeţ în parte. Aceeaşi idee nu se poate aplica la 42 de realităţi diferite”, a mai spus Sturzu.

Sorin Drăgan a vorbit despre importanţa continuării comunicării directe cu reprezentanţii autorităţilor din teritoriu.

 

„Am insistat pe purtarea unei comunicări cu instituţiile care au fost astăzi aici pentru a nu lăsa această iniţitivă şi această întâlnire într-un cadru formal. De aici încolo, îmi doresc şi sper într-o comunicare dinamică între noi, ca reprezentanţi ai guvernului pe acest program şi instituţii. Rezultatele se vor vedea cu siguranţă într-un viitor foarte apropiat. Problemele pe care le acumulăm din fiecare zonă, şi pe care le-am luat şi de aici, le vom contura sau le vom direcţiona către zonele în care ele vor trebui să-şi găsească rezolvarea”, a spus el.

Despre „Investim în TINEri”

„Investim în TINEri” este un program care îşi doreşte să ofere soluţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a tinerilor din România şi continuă soluţiile programului de guvernare USL cu măsuri de îmbunătăţire a raportului tinerilor cu societatea din România. Printre măsurile programului se numără crearea de noi locuri de muncă, stimularea parteneriatului public-privat în sistemul educaţional şi mediul economic, stimularea cercetării sau asigurarea condiţiilor pentru eliminarea abandonului şcolar.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.