Campionatul Naţional al Câinilor de Salvare se va desfăşura în weekend la...

Campionatul Naţional al Câinilor de Salvare se va desfăşura în weekend la Craiova

387
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Cetatea Baniei va fi gazda celei de a 12 a editie a Campionatului National al Cainilor de Salvare organizat pana acum in Romania, respectiv a 6 a editie organizata sub egida Asociatiei Chinologice Române.

 

Cel mai important eveniment chinologic utilitar al anului se va desfasura in perioada 03 – 04.11.2012.

Acest tip de concurs canin este unul special, dur si de un nivel ridicat de profesionalism.

In primul rind pentru ca se desfasoara indiferent de vreme, zona sau ora,  pentru toate specialitatile canine de cautare-salvare: urma, cautare pe suprafata si cautare in darimaturi.

In al dolea rind ca este anuntata cea mai numeroasa participare la un asemenea eveniment.

Vor fi prezenti concurenti din Arad, Deva, Timisoara, Bucuresti si Craiova – cu un evantai mare de rase canine: ciobanesc german, labrador retriever, golden retriever si ciobanesc belgian malinois.

Zonele si programul Campionatului: 

– proba de urma – zona Aeroport / Ghercesti – 8:00 – 10:00

– proba de cautare pe suprafata – zona parc ”N. Romanescu” – 10:00 – 11:00

– proba de cautare in darimaturi – ex-fabrica „Independenta„ – 11:00 – 13:00

– proba de obedineta/dexteritate – Hipodromul, din parcul Romanescu – 13:00 – 16:00.

În cazul in care din diferite motive tehnice concursul nu se termina din arbitraj, el va continua si duminica!

Miza este una foarte mare deoarece cistigatori si campionaii nationali, for forma lotul national ce va reprezenta Romania la Campionatele Mondiale ale Cainilor de Salvare – Campionatul Mondial de Salvare (la individual) – Olanda 2013 si Campionatul Mondial pe Echipe – Italia 2014.

Campionii nationali 2011, membrii echipei din Craiova – Neky Liguard, Next Liguard si Nesie Liguard – fratii de labrador retriever ( puii campioanei internationale Kapa Watercrazy, proprietar Liviu Ionescu) trebuie sa isi apare titlul avind in vedere ca de la un concurs la altul sunt prezenti tot mai multi caini dornici de afirmare.

Interesul lumii chinologice este unul foarte mare, deoarece ei ii pot vedea la lucru pe cei 3 frati – echipa care la Campionatul Mondial al Echipelor Canine de Salvare – Cehia 2012 a cistigat un excelent loc 9 (daca luam in calcul ca pina azi, Romania nu se regasea nici in Top 50).



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.