Ambasadorul Palestinei încurajează studenţii să se înscrie la Universitatea de Medicină din...

Ambasadorul Palestinei încurajează studenţii să se înscrie la Universitatea de Medicină din Craiova

844
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

 

Ambasadorul Palestinei la Bucureşti, Excelenţa Sa Ahmad Aqel s-a întâlnit, astăzi, în cadrul unei vizite oficiale, cu prefectul judeţului Dolj, precum şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Dolj. Fiind pentru prima dată la Craiova, discuţiile s-au axat, în principal, pe întărirea relaţiilor dintre reprezentanţii autorităţilor din România şi cei ai Palestinei. Oficialii noştri i-au prezentat oportunităţile de afaceri şi mediul universitar din Craiova, cunoscut mai ales prin prisma Universităţii de Medicină. De altfel, diplomatul palestinian a apreciat calitatea învăţământului superior românesc, cu atât mai mult cu cât foarte mulţi studenţi musulmani au absolvit în Craiova.

“Este pentru prima dată când Excelenţa Sa ne vizitează. I-am trecut în revistă posibilităţile Doljului de investiţii, i-am prezentat judeţul Dolj cu partea de agricultură şi industrie, cu cea culturală şi cu mediul universitar – cele două universităţi, cu legăturile dintre cele două popoare şi, bineînţeles, l-am invitat să mai vină şi să stea şi mai mult, pentru a ne cunoaşte mai bine. Şi Excelenţa Sa ne-a invitat la Bucureşti şi, dacă se poate, şi la Bethleem, şi ar fi o onoare pentru noi să mergem odată acolo, să mai scăpăm din strânsoarea de aici. Ne-a făcut plăcere, pentru că cei care sunt din Palestina şi au rămas aici sunt oameni respectabili.

Universitatea din Craiova a pregătit, de-a lungul timpului, foarte mulţi studenţi din palestina. Ministrul Economiei a învăţat la Craiova şi este în Palestina acum.

Îl aşteptăm pe Excelenţa Sa să vină cu oameni de afaceri care vor să investească în Dolj.

A fost o vizită de cunoaştere, deşi este de mult în România, a fost pentru prima dată când a vizitat zona noastră”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

La Rândul său, Excelenţa Sa, ambasadorul Sa Ahmad Aqel, a afirmat că va încuraja studenţii să se îndrepte către România şi Craiova şi că va face lobby pe lângă oamenii de afaceri, pentru investiţii în Dolj

„Mă bucur foarte mult să fiu aici, la Craiova, pentru prima dată, şi să mă întâlnesc cu autorităţile din Dolj. Am discutat despre foarte multe lucruri, despre creşterea numărului de studenţi care să înveţe aici, la Craiova. Am vizitat Universitatea de Medicină şi încurajăm studenţii noştri să vină să înveţe aici. Anul acesta, 200 de studenţi învaţă la acest centru universitar şi sperăm ca anul viitor să fie şi mai mulţi. Mulţi dintre cei care au absolvit deţin acum funcţii importante în Palestina, în special în mediul sanitar.

De aici se importă multe maşini fabricate la Craiova mai ales în ţările arabice şi suntem bucuroşi că inginerul responsabil de ele este din Palestina. Lucrează aici, într-o fabrică din Craiova.

De asemenea, am discutat despre agricultură, există o foarte bună colaborare între Ministerele de Agricultură din România şi Palestina şi sperăm să aducem investitori aici, în Dolj.

Deşi numărul comunităţii palestiniene din Craiova nu este foarte mare, cetăţenii noştri s-au integrat foarte bine şi sunt trataţi foarte bine. Există o comunitate de aproximativ 3.000 de palestinieni în România, avem un număr foarte mare de specialişti, cei mai mulţi care lucrează în spitalele româneşti, iar dr. Raed Arafat, care este foarte cunoscut, este unul dintre ei. Bineînţeles, avem şi oameni de afaceri care s-au aşezat aici”, a spus diplomatul palestinian.



1 COMENTARIU

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     29-05-2012
    Mesaje
    312

    Raed Arafat e o exceptie.
    Nu vn ei pe aici ca sa dea…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.