DN 6B Craiova-Şimnicu de Sus a intrat în reabilitare. Pe când şi...

DN 6B Craiova-Şimnicu de Sus a intrat în reabilitare. Pe când şi Craiova-Rânca?

2.232
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Drumarii au reparat deja porţiunea cuprinsă între giratoriul de la Tancodrom şi satul Izvor, comuna Şimnicu de Sus. Reabilitarea se datorează celor câteva sute de milioane de lei alocate anul trecut de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI). În Dolj, PNDI prevede refacerea a 249 km de drum, iar în Gorj – 264 de kilometri. Tronsoanele din cele două judeţe, vizate pentru refacere, au fost scoase la licitaţie la pachet. Până una, alta, şoferii visează la drumul Craiova-Stoina-Rânca, promis de CNADNR. Dacă ar fi reabilitat, costurile de transport şi timpul de parcurgere ar scădea semnificativ.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova a efectuat, în ultimii doi ani, mai multe lucrări de întreţinere a DN 6B, pe porţiunea Şimnicu de Sus – Melineşti, însă erau necesare lucrări de reabilitare serioase. Pe de altă parte, în Gorj, la Stoina, erau promise, anul trecut, consolidări de 9 milioane de lei – fonduri europene de la Banca Europeană pentru Investiţii – pentru 1,7 kilometri de drum.„Buni şi ăştia”, am putea spune. Nu, însă, când în sertarele Companiei de Autostrăzi (CNADNR) stă proiectul de „Modernizare DN 6B Craiova-Hurezani, km 2+850 – km 60+960”, care include comunele Şimnicu de Sus, Goeşti şi Melineşti, iar în Gorj – localităţile Cruşeţ, Stoina, Căpreni şi Hurezani.

Proiectul de reabilitare a drumului către Rânca există. Pe hârtie

În 2008, Consiliul Judeţean Dolj a ajuns la un acord cu CNADNR, în vederea preluării drumului judeţean Craiova-Melineşti. Preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a susţinut, atunci, că artera respectivă va deveni drum naţional, pentru ca reabilitarea să fie efectuată de către Compania de Autostrăzi. „Am predat drumul Craiova – Melineşti, iar de la Melineşti încolo, spre judeţul Gorj, este preluat tot de Compania Naţională de Autostrăzi, care va efectua lucrările. Vom avea un drum foarte bun în acea zonă“, declara, în urmă cu patru ani, Ion Prioteasa.

În 2011, Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Craiova a anunţat publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul „Modernizare DN 6B Craiova-Hurezani, km 2+850 – km 60+960, jud. Dolj” propus să fie implementat în comuna Şimnicu de Sus, Goeşti şi Melineşti.

Tot anul trecut, Consiliul Judeţean Gorj a emis certificatul de urbanism Direcţiei Regională de Drumuri şi Poduri Craiova, pentru punerea în operă a proiectului mai-sus amintit.



2 COMENTARII

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    619

    in craiova este perfect,mai au craiova,ranca

  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     22-07-2011
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    48

    craiova-stoina, este drumul pe care il parcurg cand merg la tara…este o mana cereasca ca s-au gandit sa-l reabiliteze.

    Edited by MOD - Semnatura. Forumul permite si crearea unei semnaturi care sa apara la sfarsitul mesajelor tale; aceasta ar trebui sa fie o fraza scurta, un citat celebru, eventual o gluma, dar care sa nu aiba dimensiuni prea mari; Deasemenea nu sunt permise link-uri directe sau tag-uri catre: site-uri, anunturi de mica publicitate, publicitate de orice fel; Ne rezervam dreptul de a edita semnaturile ce incalca regulamentul forumului fara a avertiza utilizatorul;

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.