Şapte membri ai reţelei de cămătari din Corabia, reţinuţi pentru 24 de...

Şapte membri ai reţelei de cămătari din Corabia, reţinuţi pentru 24 de ore

434
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Cei şapte vor fi prezentaţi astăzi Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă. Pentru o a opta persoană, Paul Cătălin Muta, procurorii vor cere mandat de arestare în lipsă, acesta reuşind să fugă înainte să fie ridicat de poliţişti.

Mirel Eugen Cazacu, Vali Achim, Robert Stan, Laurian Dobrin Cazacu, Mircea Dinu Toma, Mirela Achim şi poştaşul Marian Creţeanu sunt acuzaţi de comiterea a nu mai puţin de opt infracţiuni – constituire de grup infracţional organizat, cămătărie, violare de domiciliu, ameninţare, şantaj, înşelăciune, contrabandă, evaziune, deţinere ilegală de armament.

 

Poştaşul, infractor în schimbul unor sume de bani

 

Membrii reţelei de cămătari împrumutau persoane care aveau nevoie urgentă de lichidităţi, după care solicitau dobânzi lunare între 25 şi 50%. De cele mai multe ori, recuperarea banilor se făcea prin violenţă şi ameninţări. Victimele erau forţate să întocmească acte de vânzare-cumpărare pe diverse imobile, proprietari devenind cămătarii.

 

Unii dintre cei care au împrumutat sume de bani sunt oameni simpli, cu venituri mici şi fără proprietăţi însemnate. Membrii grupării au găsit şi în acest caz soluţia recuperării banilor. În grup a fost cooptat un poştaş din Corabia. Infractorii se foloseau de acesta pentru a opri toate veniturile de la stat care ar fi trebuit să ajungă la victime. Astfel, poştaşul oprea alocaţiile, ajutoarele sociale etc. În schimbul infracţiunilor comise, factorul poştal era recompensat de cămătari.

 

 

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.