CEZ Distribuţie încurajează şi răsplăteşte performanţa în domeniul energetic academic

CEZ Distribuţie încurajează şi răsplăteşte performanţa în domeniul energetic academic

271
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Miercuri, 07 noiembrie, Sala Albastră a Universităţii din Craiova a găzduit primul eveniment din Oltenia destinat promovării performanţei din domeniul energetic universitar. Evenimentul organizat de către CEZ Distribuţie în parteneriat cu Primăria Craiova, Universitatea din Craiova şi Camera de Comerţ şi Industrie Dolj a fost destinat recunoaşterii publice a studenţilor merituoşi din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică din Craiova.
Grupul CEZ în România consideră că viitorul sectorului energetic poate fi construit numai prin susţinerea ideilor şi a proiectelor de către oameni cu pregătire şi experienţă în acest domeniu. Un prim pas în această direcţie a fost realizat în cadrul conferinţei Energypedia, cea mai importantă dezbatere pe tema energiei din România, organizată de CEZ, atunci când primii şase cei mai buni studenţi de la Facultatea de Inginerie Electrică din Craiova au fost premiaţi în cadrul Galei Energypedia.
Fidel viziunii Grupului din care face parte, CEZ Distribuţie a răsplatit realizările tinerilor care au ales ca specializare domeniul energetic şi se bucură de rezultate deosebite. În cadrul evenimentului, dna Doina Vornicu, Director Executiv CEZ Distribuţie, declara: „îi felicit pe studenţii craioveni pentru activitatea de învăţare asiduă pe care o desfăşoară în domeniul energetic şi în aceeaşi măsură cadrele didactice fără de care aceste performanţe nu ar fi fost posibile. Dorim să le oferim studenţilor ocazia să pună mult mai mult în practică noţiunile teoretice asimilate şi, de aceea, îmi face plăcere să anunţ că în perioada următoare compania îşi va deschide porţile studenţilor interesaţi de stagii de practică în domeniul energiei. Ştim că un parteneriat între mediul universitar, economic şi cel public local aduce cu sine beneficii pe termen lung comunităţii locale şi ne dorim să creăm o tradiţie din promovarea performanţei şi creşterea campionilor”.
Prezent la eveniment, dnul Florentin Tudor, Viceprimarul municipiului Craiova, completa „Am participat cu plăcere la evenimentul Energypedia şi la Gala la care au fost premiaţi studenţii şi mă bucur că s-a reluat acestă recunoaştere oficială şi la nivel local. Este pentru prima dată când particip la un astfel de eveniment şi sper să devină o tradiţie. Grupul CEZ a demonstrat că lucrurile pot merge bine şi acolo unde statul este acţionar majoritar. Transmit salutări din partea Primăriei, mulţumim pentru invitaţie şi vă asigurăm de deschiderea instituţiei pentru a crea mediul necesar de a dezvolta politici şi strategii de creştere a mediului local.”
De asemenea, dl Cezar Spînu, Prorector al Univestităţii din Craiova a transmis că „parteneriatul cu Grupul CEZ este unul strategic care se desfăşoară de mai mulţi ani şi devine tot mai fructuos. Le mulţumim celor de la CEZ Distribuţie pentru faptul că se implică în formarea de specialişti, oferindu-le oportunitatea de a se specializa în activitatea de distribuţie a energiei electrice şi pentru pentru modul în care înţelege să stimuleze performanţa.”
DATA 07. 11. 2012
INFORMARE DE PRESA
Mediul economic craiovean a fost reprezentat la eveniment de Camera de Comerţ şi Industrie Dolj de Cristian Dobre, Preşedinte CCI Dolj, care a precizat:„CEZ este un exemplu de performanţă pentru companiile româneşti şi o reţetă de urmat, mai ales fiind o companie al cărei acţionar majoritar este statul, în acest caz, statul ceh. Este cu atât mai valoros acest exemplu cu cât CEZ se implică în viaţa mediului local unde îşi desfăşoară activitatea şi investeşte în tineri. Este importantă pentru studenţi îmbinarea pregătirii teoretice cu practica într-o companie. La un interviu de angajare, tinerii sunt evaluaţi după ce ştiu să facă – diploma este necesară, dar în niciun caz suficientă. Îi felicit pe studenţi pentru rezultatele deosebite şi îi încurajez să se bucure de oportunitatea oferită de către compania CEZ Distribuţie, a cărei iniţiativă este lăudabilă.”
În finalul evenimentului, dl Marian Ciontu, Decanul Facultăţii de Inginerie Electrică, a vorbit despre colaborarea de până acum dintre CEZ şi Facultatea de Inginerie Electrică: „Studenţii noştri sunt încântaţi de oportunităţile pe care CEZ le-a oferit de-a lungul timpului întrucât au câştigat pregătire practică şi abilităţi pe care în cadrul facultăţii nu le pot întâlni. O dată cu anunţul dnei Director Executiv CEZ Distribuţie, parteneriatul nostru trece la un alt nivel, oferind stagii de practică personalizată putem vorbi de o trecere de la activitatea de grup în cadrul companiei la cea de stimulare a valorii. Mulţumim CEZ Distribuţie pentru sprijinul oferit şi ne manifestăm încrederea că acestă colaborare poate deveni o tradiţie din care să aibă de câştigat atât CEZ cât şi studenţii care vor duce mai departe cunoştinţele acumulate în domeniul energeticii.”
Departamentul PR
CEZ Romania



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.