Merele pentru elevi revin în luna cadourilor

Merele pentru elevi revin în luna cadourilor

995
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Programul de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli va fi realuat, elevii urmând să primească merele din luna decembrie.
Conform Hotărârii de Guvern, aflată în dezbatere publică, acordarea gratuită de mere în anul şcolar 2012-2013 se va face în limita valorii zilnice de 0,37 lei pentru fiecare elev, pe o perioadă de maximum 89 de zile, începând cu data de 3 decembrie.

Potrivit acestui act, promovarea consumului de fructe se va face şi prin organizarea de vizite la ferme pomicole sau legumicole, la staţiuni de cercetare pomicolă sau legumicolă, la zilele recoltei, expoziţii şi târguri. Consiliile judeţene şi cele locale vor fi cele care hotărăsc  care dintre aceste măsuri adiacente vor fi implementate. Doar elevii care frecventează cursurile vor beneficia de fructele gratuite.

Tot începând din acest an şcolar, elevii claselor pregătitoare vor primi şi ei gratuit fructe.

Sumele necesare implementării programului de încurajare a consumului de fructe în şcoli se asigură din bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     05-10-2011
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    62

    Eu i-ai sfatui sa nu de-a mere la copii pt ca nici 40% nu mananca

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.