Ultimul contract din PIDU al Slatinei intră în execuţie

Ultimul contract din PIDU al Slatinei intră în execuţie

413
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În puţin peste un an de zile, cartierul din Slatina cuprins între străzile Arcului, Mănăstirii şi Constantin Brâncoveanu îşi va schimba faţa. Autorităţile locale au anunţat că au fost finalizate licitaţiile şi, în cel mai scurt timp, vor fi demarate şi lucrările. Reabilitarea acestui cartier este finanţată din fonduri europene, valoarea totală a proiectului fiind de 3.918.472 lei. Dintre aceştia, 2.933.224 lei reprezintă valoarea eligibilă de finanţare prin Programul Operaţional Regional. Cofinanţarea Primăriei Slatina reprezintă 517.714 lei.

 

„S-au finalizat licitaţiile şi la ultimul contract din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. În sfârşit, am încheiat contractele de execuţie lucrări şi pentru al treisprezecelea contract din PIDU, lansat în martie 2009. Este vorba despre cartierul cuprins între străzile Arcului, Mănăstirii şi Constantin Brâncoveanu. Şi în acest cartier, ca şi în celelalte contracte cu finanţare europeană, facem intervenţii asupra infrastructurii, asupra spaţiilor verzi, astfel încât să ne atingem obiectivele, anume să creştem confortul cetăţeanului din zona respectivă. Eu sper ca în termenul stabilit de contract să putem să inaugurăm şi acest cartier”, a declarat Minel Prina, viceprimarul Slatinei.

În plus, vice-edilul a precizat că, în cadrul proiectului, va fi reabilitat şi sistemul de canalizare al cartierului precum şi branşamentele scărilor de bloc.

 

„Se reabilitează peste 5.000 de metri pătraţi de spaţii verzi, peste 4.500 de metri pătraţi de străzi şi reabilităm peste jumătate, adică aproximativ 600 de metri pătraţi, din reţeaua de alimentare cu apă a acestei zone. Mai mult, vom înlocui şi branşamentele la aceste 24 de scări de bloc din cartier”, a declarat Prina.

Prina: „PIDU 2014-2020 să aducă mai mulţi bani de la UE”

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al Slatinei include 13 proiecte de reabilitare a infrastructurii urbane degradate şi acţiuni de reabilitare a infrastructurii sociale şi îmbunătăţirea serviciilor sociale. Valoarea totală a proiectelor se ridică la 132.204.744 lei. Minel Prina şi-a exprimat speranţa că, pentru următoarea perioadă de finanţare UE, Slatina va reuşi să atragă şi mai mulţi bani. Totul, crede el, depinde de PIDU al Slatinei pentru 2014-2020.

 

„Urmează ca Guvernul să stabilească strategia pentru perioada 2014-2020. Noi, în momentul de faţă, am desemnat câştigătorul pentru strategia de dezvoltare a municipiului pentru această perioadă. Noi vrem să ne facem temele mai bine ca data trecută şi să nu aducem 1.320 de miliarde în Slatina, ci să aducem 2.000 de miliarde de la Comunitatea Europeană pentru următoarea perioadă de finanţare. Strategiile de dezvoltare durabile sunt absolut necesare, pe baza acestora, Comunitatea Europeană îţi finanţează obiectivele tale de investiţii. Fără un astfel de document, orice ai face nu poţi să obţii finanţare. Strategia noastră de dezvoltare, până în 2013, a fost coerentă, a fost executată foarte bine şi şi-a atins obiectivele”, a declarat Prina.

Sursa: http://www.gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.