Cerșetorii te parchează cu taxă sau cu flegmă

Cerșetorii te parchează cu taxă sau cu flegmă

286
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Cerșetorii de pe străzile orașului inventează zilnic motive și metode pentru a scoate bani din buzunarele trecătorilor. Dacă unii doar stau cu mâna întinsă, spală parbrize, iar alții fac pe dirijorii în trafic. În urma serviciilor prestate, oamenii străzii le pretind craiovenilor anumite sume de bani, iar dacă aceștia din urmă refuză să facă plata se aleg cu înjurături ori mai rău își găsesc autoturismele lovite ori zgâriate în semn de răzbunare.

Zilnic pe străzile Craiovei, cerşetorii întind mâna la colț de stradă în speranța că vor primi de la trecătorii cu dare de mână ceva de ale gurii, ori bani cu ajutorul cărora să-și procure hrana. Unii ditre ei au chiar sume stabilite pe care le pretind trecătorilor gen: ”Daţi-mi și mie un leu”. Cei mai harnici dintre cerșetori prestează și servicii în schimbul banilor primiți cum ar fi spălatul parbrizului și mai nou dirijarea în trafic și mai exact în locurile libere de parcare. Aceștia, în mare parte de etnie rromă, stau la pândă în stradă în dreptul unui loc vacant de parcare până apare un autoturism care semnalizează dreapta în căutarea acestuia. După dirijare, cu sau fără voia conducătorului auto, țiaganii pretind taxă. Nu au sume fixe, dar au urări de bine pentru întreaga familie: ”Dă-mi și mie un ban să-ți trăiască familia ta!”. Unii participanți la trafic se milesc de situația cerșetorilor și le răsplătesc munca, alții însă îi ignoră. „Am văzut că mă cheamă, dar nu mi-am dat seama de ce! După ce am parcat am înțeles de fapt cum stă treaba, dar i-am ignorat. Păi mie cine îmi dă?! Eu nu stau cu mâna întinsă ci muncesc pentru fiecare bănuț. Nu se poate așa ceva, sunt craiovean, dar locuiesc de ceva timp în Timișoara acolo nu există așa ceva. Să-i ia, domnule, poliția că noi plătim bani pe aceste parcări” spune Ion Șulea, 30 de ani. „Eu le-am dat că mi-a părut rău de situația lor. Desculți și dezbrăcați pe o vreme ca asta! Am și eu copii acasă și-mi pare rău de ei când îi văd așa. Mereu le dau atât cât am mărunțiș prin buzunare”, povestește Bogdan Galiceanu, 32 de ani, Craiova.

Banii sau flegma

Nu pentru toți șoferii cerșetorii au urări de bine. Cei care le întorc spatele ori îi ia la întrebări sunt înjurați și blestemați cu tot neamul. Și asta n-ar fi nimic dacă „dirijorii” rromi s-ar opri aici. Pe lângă urale gen ”să-ți moară și să-ți dreagă” care ajung până la capra vecinului, cerșetorii scuipă ori lovesc mașinile chiar în fața proprietarilor. „N-am vrut să le dau nimic și m-au luat la înjurat. M-au gonit și mi-au dat cu piciorul în ușă. Când am coborât la ei au rupt-o la fugă. N-am mai avut curajul să-mi las mașina singură aici în parcare ca să o găsesc în cine știe ce stare și am rămas în ea până termină soția treaba pentru care am venit. Am deja două ore de când stau și păzesc mașina. Cei care dau bani sunt lăsați în pace, iar restul sunt scuipați și agresați ca în junglă” spune Ion Popa, 62 de ani. După un episod asemănător cu cel al lui Ion Popa, Ovidiu Rotaru care a refuzat să plătească taxa de parcare țigănușilor, la întoarcere și-a găsit autovehiculul zgâriat și scuipat în semn de răzbunare. „Am lipsit câteva minute, cât mi-a luat să plătesc o factură telefonică pe Calea București. La întoarcere am zis că nu e adevărat când mi-am văzut mașina zgâriată pe toată ușa de la șofer și scuipată. Nu i-am mai găsit că le rupeam picioarele dacă-i prindeam” povestește păgubitul.

Poliţia să intervină

La apariția aparatului de fotografiat, țigănușii au rupt-o la fugă refuzând să vorbească cu echipa ziarului. Sperăm ca aparatul foto să-i fi speriat bine pe cerșetorii cu așa numita taxă de parcare și să nu mai agreseze conducătorii auto, iar dacă se întorc în stradă invităm pe această cale Poliția Municipiului Craiova să-și facă datoria și în această situație.

Sursa: lupamea.ro



1 COMENTARIU

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     30-03-2008
    Mesaje
    10

    era si timpul sa se vorbeasca in presa despre asta.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.