Prevenire la şcoala din Prunişor

Prevenire la şcoala din Prunişor

419
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Pe linia siguranţei rutiere, datorită şi expunerii mai mari cât şi a dinamicii evenimentelor de circulaţie, pe drumurile naţionale, s-au iniţiat acţiuni proactive atât în trafic cât şi la unităţile de învăţământ.

Scopul acţiunilor a fost reprezentat de reducerea riscului în traficul rutier al elevilor prin informarea privind regulile de circulaţie pe care trebuie să le respecte atunci când sunt participanţi în traficul rutier în calitate de pietoni cât şi de conducători de mopede sau biciclete.

La Şcoala cu clasele I-VIII Prunişor a avut loc o întâlnire cu elevii pe teme de siguranţă rutieră.

Elevilor le-a fost atrasă atenţia asupra regulilor de circulaţie pe care trebuie să le respecte în calitate de participanţi la trafic ca şi pietoni dar şi conducători de biciclete sau mopede. Totodată le-au fost aduse la cunoştinţă dotările pe care trebuie să le deţină dacă sunt conducători de astfel de mijloace de deplasare.

Prezentarea exemplelor din cazuistica politiei in care au fost implicaţi minori atât in calitate de victima cat si in calitate de autori, a reprezentat unul din punctele de  atracţie, ocazie cu care, atât cadrele didactice cat si elevii, au adresat multiple intrebari, întâlnirea având un caracter interactiv.

Actiunea a fost apreciata de elevi si cadrele didactice participante, acestia exprimandu-si interesul ca si pe viitor sa se organizeze astfel de activitati.

Andrei Vasilescu



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.