Mihai Voicu către Marius Deca: „Alegerile – principala responsabilitate care vă revine”

Mihai Voicu către Marius Deca: „Alegerile – principala responsabilitate care vă revine”

451
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Mihai Voicu, ministru delegat pentru Mediul de Afaceri:

“Este un moment important în viaţă – noul prefect preia un mandat. Este firesc, însă, să începem cu cuvinte de laudă şi de mulţumire faţă de cea care astăzi predă mandatul – doamna Elena Costea. Dumneaei a exercitat mandatul într-o perioadă nu neapărat dificilă, dar mai ales agitată, cu două tipuri de scrutin într-o perioadă scurtă de timp, unul dintre ele caracterizat de o tensiune care s-a reflectat şi asupra administraţiei. Doamna Costea îşi va continua cariera de înalt funcţionar public. În cursul săptămânii următoare se va lua o hotărâre în acest sens.

Domnule prefect, preluaţi astăzi mandatul, în prag de începere a campaniei electorale şi cu cu pic mai mult de 30 de zile până la data alegerilor. Fără îndoială, aceasta este principala responsabilitate care vă revine şi principala sarcină pe care o veţi avea de dus la bun sfârşit. Împreună cu colegul meu, domnul Mihai Fifor, vă cerem în numele României, câteva lucruri: să asiguraţi corectitudinea şi legalitatea procesului electoral, să combateţi cu hotărâre, cu sprijinul structurilor pe care le aveţi la dispoziţie, orice fel de fenomen care vine să intre în contradicţie cu legea electorală şi mai ales mita electorală – un fenomen care ne aduce, din nefericire, de foarte multe ori în atenţia lumii şi cred că este momentul să interveniţi cu o hotărâre pe acest segment. Vă solicităm să colaboraţi cu instituţiile deconcentrate, dar să asiguraţi în acelaşi timp neutralitatea şi neimplicarea acestora în campanii electorale şi în procesul electoral, dincolo de atribuţiile pe care fiecare le are, conform legii. Nu numai acum, chiar pe termen lung, vă solicităm să colaboraţi cu deschidere şi imparţialitate cu autorităţile administraţiei publice locale pentru că este singura soluţie pentru a asigura buna funcţionare a acestora”.

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.