Un tânăr din Slatina riscă 12 ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Un tânăr din Slatina riscă 12 ani de închisoare pentru evaziune fiscală

756
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus, joi, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva lui Adrian Ionuţ Nistor, în vârstă de 24 de ani, din Slatina, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală. În aceeaşi cauză, a fost reţinut şi un alt tânăr, de aceeaşi vârstă, din comuna Coteana, către care a fost cesionată societatea, înregistrată în oraşul Drăgăneşti. Prejudiciul cauzat bugetului de stat de cei doi olteni este de 952.261 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA.

 

„În sarcina susnumitului s-a reţinut faptul că, în calitate de administrator al SC Naplak Oil SRL Drăgăneşti-Olt, s-a sustras de la efectuarea verificărilor fiscale, prin declararea fictivă a sediului firmei, iar pe de altă parte nu a evidenţiat în actele contabile vânzări de combustibil greu şi şnur teflonat, activitate care a dus la prejudicierea bugetului de stat cu suma totală de 952.261 lei, adică 207.013 euro”, se arată într-un comuncat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

 

În arest preventiv pentru 29 de zile

 

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au propus, joi, arestarea preventivă a lui Adrian Nistor, propunere însuşită de magistraţii Tribunalului Olt, care au dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile. Inculpatul petrecuse deja 24 de ore după gratii.
În ancheta lor, procurorii au fost ajutaţi şi de poliţiştii IPJ Olt.

 

„În fapt, în trimestrul al III-lea 2009, administratorul unei societăţi comerciale cu profil de produse petroliere, din oraşul Drăgăneşti-Olt, a aprovizionat cantitatea de 1.577.860 kilograme combustibil lichid greu, de la o societate comercială din Bulgaria, în valoare de 3.831.933,13 lei, în baza a 63 de facturi fiscale. În documente, cantitatea de combustibil figurează, în mod fictiv, comercializată către trei societăţi comerciale, din judeţul Olt, care au efectuat plata mărfurilor în avans, pe bază de ordine de plată”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisar şef Claudia Radu.

 

Ea a adăugat că, în realitate, marfa a fost livrată fără documente justificative de provenienţă către alţi beneficiari şi, pentru a îngreuna verificările organelor fiscale, firma a fost cesionată către tânărul din Coteana.

Sursa: gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.