Campania nouă de vaccinare împotriva HPV, încă în discuţie

Campania nouă de vaccinare împotriva HPV, încă în discuţie

316
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

S-a vorbit la televizor despre reluarea vaccinării împotriva HPV, s-au adus în discuţie motivele eşecului campaniei precedente, însă oficialii ministerului nu le-au transmis colegilor din teritoriu nimic concret. La ultimele întâlniri mesajul a fost „rămâne să discutăm”.

Campania în sine, în schimb, dacă se va relua, trebuie temeinic pregătită, spun cei implicaţi la nivelul judeţului, pentru că modul defectuos de gestionare a promovării acestei acţiuni a dus la eşec prima dată.

 

„Campania a fost contracarată de reacţii venite din domenii fără legătură cu sănătatea, de tot felul de informaţii despre nu ştiu ce decese înregistrate în SUA, fără legătură cu vaccunul administrat, au fost chiar şi medici care au uitat care e, de fapt, menirea lor”, a declarat medicul Marinela Madan, şef Serviciu Epidemiologie în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică.

Gândită iniţial ca o campanie şcolară care se adresa fetelor de clasa a IV-a, vaccinarea împotriva HPV a fost respinsă din lipsa informaţiei. A început în decembrie 2008, însă părinţii fetelor de 10 – 11 ani au fost extrem de greu de convins că rezultatul nu este imediat şi că efectele adverse nu sunt cu nimic diferite faţă de cele obişnuite ale oricărui vaccin administrat. În iunie 2009 s-a decis extinderea vaccinării la fetele de clasa a VI-a şi a VII-a, iar din februarie 2010, la grupa de vârstă 12 – 24 ani, când în filmul campaniei de vaccinare au apărut şi medicii ginecologi. Chiar şi aşa, la nivelul judeţului s-a reuşit vaccinarea a doar 813 fete din categoria 12 – 14 ani, 532 din categoria 15 – 19 ani, 416 fete între 20 şi 24 de ani, în cele din urmă, pentru a nu irosi vaccinul, fiind administrate alte 880 de doze femeilor de peste 24 de ani.

Sursa: gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.