104 ani de existenţă ai Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”

104 ani de existenţă ai Bibliotecii Judeţene „Alexandru şi Aristia Aman”

410
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Aniversarea a 104 ani de activitate, a Bibliotecii Judeţene Alexandru şi Aristia Aman, nu poate fi decât un prilej de bucurie, de recunoştiinţă pentru testatori şi de mulţumire pentru colectivul actual al bibliotecii a înţeles rolul bibliotecii în comunitate, demonstrând aceasta prin deschiderea către nou şi prin activităţile desfăşurate .
Primăria oraşului Craiova, ca legatară universală, a executat dorinţele celor două suflete nobile – Alexandru şi Aristia Aman, oameni de înaltă ţinută patriotică, care au ştiut că o bibliotecă înalţă prestigiul oraşului prin lumina pe care o revarsă asupra locuitorilor lui. După câţiva ani de pregătiri şi amenajări s-au pus bazele unei noi instituţii: Fundaţia Alexandru şi Aristia Aman, aşezământ cultural de durată care a intrat în conştiinţa a numeroase generaţii.
Cu această ocazie, Biblioteca Judeţeană Alexandru şi Aristia Aman pune la dispoziţia utilizatorilor o paletă largă de actvităţi : Salonul expoziţional : Publicaţii olteneşti în colecţiile B.J.Aman, Secţia audio-video şi American Corner Craiova, vă invită la o nouă ediţie a Colocviilor Cinematografice Lunare realizate de lector univ. dr. Cătălin Ghiţă. Filmul care va fi prezentat, difuzat şi comentat este o producţie din anul 2000, în regia lui Kinji Fukasaku şi se intitulează Battle Royale.
Secţia pentru Copii şi Tineret a Bibliotecii Judeţene Alexandru şi Aristia Aman, au ales în săptămâna 12 – 15 noiembrie, în cadrul proiectului Cărticica pentru prichindei şi copii mai măricei, tema intitulată : În lumea basmelor lui Petre Ispirescu – Vizionări.
Copii vor afla câteva date din viaţa şi opera lui Ispirescu şi vor viziona filme. Tema va fi însoţită de o frumoasă şi cuprinzătoare expoziţie de carte din opera autorului.
Vor călători în lumea basmelor lui Ispirescu preşcolari şi şcolari de la grădiniţe şi şcoli craiovene. Casa Memorială Elena Farago îşi va deschide uşile pe tot parcursul zilei. După cum puteţi observa, biblioteca publică a fost permanent raportată la colectivitate fiind un organism dinamic, social, cultural influenţat de colectivitatea în mijlocul căreia îşi desfăşoară activitatea.

 

Sursa: oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.