Patru carderi în arestul IPJ Dolj. Au vrut să plece la cumpărături...

Patru carderi în arestul IPJ Dolj. Au vrut să plece la cumpărături în Ungaria, dar n-au mai ajuns

461
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

CRAIOVA. Patru tineri au fost arestaţi pentru falsificare de carduri și infracțiuni informatice, în cursul zilei de ieri aceștia primind mandate pentru o perioadă de 29 de zile. Polițiștii și procurorii de crimă organizată craioveni i-au prins pe doi dintre ei sâmbătă, în timp ce aceștia plecau spre Ungaria la cumpărături cu carduri falsificate.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova și procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au organizat, sâmbătă, o acțiune pentru destructurarea unui grup infracțional specializat în falsificare de carduri și retrageri frauduloase de numerar. În plus, membrii gupării făceau și cumpărături în marile centre comerciale, achitând contravaloarea acestora cu cardurile contrafăcute. Oamenii legii au prins de veste că doi dintre membrii grupării pleacă în Ungaria, tot pentru a face cumpărături cu cardurile false, astfel că, sâmbătă, la prânz, poliţiştii au oprit în trafic, la ieşirea din municipiul Sibiu, un autoturism Mercedes în care se aflau Marius Comănescu şi Aurelian Aldea, la controlul maşinii oamenii legii descoperind un dispozitiv artizanal de contrafacere a cardurilor împreună cu CD-ul e instalare a softurilor, precum şi mai multe carduri falsificate. Simultan au fost ridicați și Mirel Neaţu şi Marius Nedelcu, fiind efectuate și percheyiții la locuințele lor în urma cărora s-a descoperit aparatură de falsificat carduri, dar și suporturi optice conținând date informatice de pe carduri valide. Cei patru tineri au fost arestați preventiv pentru 29 de zile și sunt acuzați de constituirea a unui grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic prin încălcarea normelor de securitate, deţinerea şi transmiterea de date informatice în scopul săvârşirii de infracţiuni şi falsificarea instrumentelor de plată electronică.

 

sursa: oradedolj.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.