Dunărea, poluată cu petrol în Mehedinţi

Dunărea, poluată cu petrol în Mehedinţi

867
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

I.S.U Drobeta i-a avertizat, astăzi, pe reprezentanţii Administrației Bazinale de Apă Jiu – Sistemul de Gospodărire a Apelor Mehedinți, despre o posibilă poluare în zona localității Hinova, pe fluviul Dunărea. Ajunși în zona afectată, specialiștii A.B.A Jiu au confirmat poluarea cu produse petroliere în zona localității Hinova, fluviul Dunărea, km 918.

O echipă operativă a Administrației Bazinale de Apă Jiu – S.G.A Mehedinți a ajuns la faţa locului pentru a acționa cu substanțe absorbante biodegradablie, în vederea neutralizării substanței poluante cantonată în zona malului românesc, urmând ca pe măsură ce se ridică ceața să se acționeze și în larg daca este nevoie. “Menționăm ca dimensiunile petei de produs petrolier este de cca 100 x 20 m. S-au recoltat probe de apă pentru stabilirea naturii substanței poluante și a concentrației acesteia”, a precizat purtătorul de cuvânt al ABA Jiu, Camelia Bărbuţu.

 




Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.