Începe execuţia reţelei de transport-gaze la Corabia

Începe execuţia reţelei de transport-gaze la Corabia

376
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Gazele vin, în sfârşit, la Corabia, ordinul de începere a lucrărilor la obiectivul „Conductă transport gaze naturale Turnu-Măgurele – Corabia, judeţele Teleorman şi Olt” fiind emis în 9 noiembrie, data intrării în vigoare fiind 15 noiembrie. Cei 27,1 km de reţea, cât are conducta de transport, vor fi realizaţi de S.C. T.M.U.C.B. S.A. Bucureşti, urmând ca reţeaua de distribuţie să fie pusă în practică de firma S.C. WIROM Gas S.A.

Firma care va construi reţeaua de transport are deja la dispoziţie, pentru 2012, 30 de miliarde lei vechi pentru procurarea materialelor, întreaga investiţie ridicându-se la 180 de miliarde lei vechi (18.056.000 lei), fără TVA. Totul trebuie terminat până în noiembrie anul viitor.  Şi la reţeaua de distribuţie se va lucra, în trei etape, prima etapă de execuţie având aceeaşi perioadă de realizare cu reţeaua de transport. Astfel, primii 12 km de reţea trebuie daţi gata până la începutul lui 2014, racordarea fiind posibilă la acest termen pentru clienţii din zona industrială, port şi centru. Din 2014 se va trece la racordarea locuinţelor, firma care realizează distribuţia având de investit, în cei 45 de km, peste 3 milioane de euro.

 

„Aşa cum am mai spus, anul 2012 va marca începerea relansării economice a oraşului Corabia. Vreau să mulţumesc în primul rând domnului Paul Stanescu, preşedintele Consiliului Judeţean Olt, pentru implicarea dânsului în realizarea acestui proiect, deoarece în data de 18 noiembrie expira termenul certificatului de urbanism şi, deşi investise sute de milioane în obţinerea avizelor care expirau, TRANSGAZ-UL nu mai era dispus să cheltuie din nou aceste sume”, a declarat primarul oraşului, Iulică Oane. 

 

Dacă problema acestor autorizaţii s-a rezolvat şi lucrările încep, nu e la fel de clar, pentru moment, care dintre investitorii interesaţi cândva să dezvolte aici afaceri, în perspectiva aducţiunii de gaze, mai au aceeaşi disponibilitate.

 

„Am avut nişte discuţii, a fost o perioadă când afacerile mergeau bine, acum să vedem care dintre investitori mai au banii când avem noi gazele“, a spus Oane.

Căratul lemnelor cu rucsacul, încă sport de masă în blocurile din Corabia

Chiar şi perspectiva ca nu în această iarnă, dar poate iarna viitoare, să realizeze racordul la reţeaua de gaze îi bucură pe cetăţeni, care la acest moment se descurcă aşa cum pot să treacă iarna cu bine. Corăbienii îşi încălzesc locuinţele cu calorifere electrice, cu aeroterme, cu sobe sau centrale pe lemne…  Îşi cară lemnele în apartament cu rucsacul sau cu plasa, le depozitează prin garaje sau boxe şi aşteaptă să-şi poată monta o centrală pe gaze. Şi pentru autorităţi, declară primarul, posibilitatea de a încălzi instituţiile aflate în administrare cu instalaţii pe gaz ar duce la scăderea cheltuielilor la jumătate.

 

„Nu cred că exagerez când spun că economiile ar fi, cred, de 50%”, a spus primarul.

 

În Corabia sunt nu mai puţin de 28 de obiective social – culturale de încălzit, 2.500 de apartamente şi 6.700 de locuinţe individuale.

Sursa: gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.