DSP Dolj: Activităţi de informare, de “Ziua Naţională fără Tutun”

DSP Dolj: Activităţi de informare, de “Ziua Naţională fără Tutun”

644
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În data de 15 noiembrie, se va celebra  Ziua  Naţională  fără Tutun, cu sloganul “Câştigă independenţa faţă de tutun” Ziua Naţională fără Tutun, marcată în fiecare an în a 3-a zi de joi a lunii noiembrie,atrage atenţia tuturor asupra riscurilor expunerii la fumul de ţigară, atât a fumătorilor cât şi a celor din jurul lor, a  dreptului fiecăruia dintre noi de a trăi sănătos, precum şi asupra practicilor companiilor producătoare de tutun.

Obiectivele generale ale celebrării sunt : informarea şi  conştientizarea populaţiei  asupra  riscurilor   asociate consumului de tutun; creşterea numărului de persoane care nu încep să fumeze şi a celor care renunţă la fumat; protecţia faţă de  expunerea la fumul de tutun.

Parteneri în realizarea campaniei: Centrul de Prevenire,Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj,  Asociaţia  « Tinerii lupta împotriva viciilor mileniului III », Asociaţia pentru Sănătate, Educaţie şi Familie, Crucea Roşie Dolj , Asociaţia Europrotector , Societatea Studenţilor Medicinişti din Craiova, Organizaţia Studenţilor Farmacişti Cva, Autorităţile publice locale care au în subordine Cabinetele Şcolare, Asistenţii comunitari, Mediatorii sanitari, Inspectoratul Şcolar Dolj şi Cabinetele de Medicină de familie.

Joi 15.11.2012 la ora 10,30  în sala de şedinţe a DSP Dolj din str. Tabaci nr.1 se va desfăşura o conferinţă de presă dedicată acestei zile la care vor participa reprezentanţii Centrului de Prevenire,Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj împreuna cu ceilalţi parteneri.  Cu aceiaşi ocazie Centrului de Prevenire,Evaluare şi Consiliere Antidrog Dolj împreuna cu  partenerii vor mai desfăşura şi alte activităţi, după cum urmează :

14.11 / Liceul Bechet, Liceul Dabuleni si Liceul M.Basarab Craiova;

15.11/ Colegiul St. Velovan Craiova, Liceul Transp. Cai Ferate Cva, Liceul Ctin Brancusi Craiova si activitate sportiva intre cele 2 licee, Liceul Al. Macedonski Melinesti, Sc Gimnaziala N.Romanescu Craiova.

15.11  Piaţa Centrală – Determinări de Co în aerul expirat – Organizaţia Studenţilor Farmacişti Cva

16.11/ Liceul Independenta Calafat

Purtător de cuvânt

Dr. Popescu Ştefan

Sursa: oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.