Sezonul de vânătoare, amânat cu 17 zile pentru refacerea speciilor

Sezonul de vânătoare, amânat cu 17 zile pentru refacerea speciilor

298
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Reprezentanţii AJVPS Balş susţin că şi-au strâns proviziile de furaje şi concentrate pentru iarna care urmează şi că au început deja să completeze unele deficienţe de pe fondurile de vânătoare. În ceea ce priveşte sezonul de vânătoare pentru speciile de fazan şi iepure, care ar fi trebuit să înceapă de la 1 noiembrie, acesta a fost amânat pentru data de 17 noiembrie.

 

„Având în vedere gerul de anul trecut în care mai multe specii au avut de suferit, am căutat să nu fim surprinşi nici în acest an şi să avem suficiente provizii de furaje şi de concentrate. Iepurele şi fazanul sunt două specii deficitare în fondurile noastre de vânătoare, motiv pentru care am amânat startul sezonului de vânătoare, aşa cum am procedat şi anul trecut. Potârnichile, însă, au fost cele mai afectate iarna trecută, când, în ciuda încercărilor noastre de a le feri de îngheţ şi de a le hrăni, foarte multe nu au rezistat. O altă problemă cu care ne confruntăm este numărul mic de permise vizate în acest an, din cauza impactului pe care îl are cuantumul abonamentului, care este de la 11 milioane de lei vechi în sus”, declară Dumitru Dinică, secretar al AJVPS Balş.


Colaborarea cu poliţia, nesatisfăcătoare

În ultima perioadă au existat mai multe tendinţe de braconaj cu câini ogari, în urma cărora cei de la AJVPS au acuzat o lipsă de comunicare cu poliţia Balş sau cu secţiile arondate acestei secţii.

 

„Au fost tendinţe de braconaj, dar, din păcate, colaborarea cu poliţia nu a fost întocmai cum am fi dorit. Noi facem tot posibilul să reducem la zero braconajul, dar poliţiştii acţionează de multe ori prea târziu, sau deloc. Sperăm la o colaborare mai bună cu oamenii legii”, mai spune Dinică.

Sursa: gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.