Incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Godeanu

Incendiu izbucnit la o casă de locuit din localitatea Godeanu

564
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În cursul nopţii de miercuri spre joi, la ora 01.14, Garda de Intervenţie Baia de Aramă a intervenit cu un echipaj  format din zece pompieri cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă, în localitatea Godeanu, comuna Obârşia Cloşani, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit.

 

Incendiul a distrus tavanul casei, construit din lemn, pe o suprafaţă de cca. 25mp, documentele personale, un televizor şi un telefon mobil. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost jarul sau scânteile provenite de la coşul de evacuare al fumului amplasat sau neprotejat termic faţă de materialele combustibile. Pompierii au reuşit să lichideze incendiul, care ameninţa întreaga locuinţă, după aproximativ o oră şi jumătate de la anunţarea evenimentului prin sistemul unic de urgenţă 112.

Pentru a conştientiza cetăţenii asupra pericolului ce poate să apară prin ignorarea totală sau parţială a unor condiţii minime de siguranţă la foc, I.S.U. Mehedinţi recomandă respectarea următoarelor reguli în ceea ce priveşte exploatarea coşurilor şi a canalelor de fum:  coşurile de fum trebuie curăţate periodic, în funcţie de calitatea şi de cantitatea combustibilului folosit, iar uşile pentru curăţare vor fi bine etanşate; zidăria şi tencuiala coşurilor trebuie verificate periodic şi bine întreţinute, astfel încât să se evite orice crăpătură care ar permite ieşirea în încăperi sau în poduri a gazelor fierbinţi, a fumului sau a scânteilor.

De la începutul lunii noiembrie şi până în prezent, la nivelul judeţului Mehedinţi au izbucnit trei incendii ca urmare a coşurilor de fum necurăţate de funingine sau neprotejate faţă de materialele combustibile.

 

sursa: jurnalulolteniei.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.