ÎPS Mitropolitul Olteniei aniversează astăzi 55 de ani

ÎPS Mitropolitul Olteniei aniversează astăzi 55 de ani

383
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Înalt Preasfinţitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei, sărbătoreşte astăzi împlinirea vârstei de 55 de ani.

 

Astfel, clericii, credincioşii, monahii şi monahiile din biserici şi mănăstiri se roagă pentru sănătatea și îndelunga petrecere şi buna slujirea arhierească şi învăţătorească a Înalt Preasfinţiei Sale.

ÎPS Irineu s-a născut pe 16 noiembrie 1957, în localitatea vâlceană Peştişani, primind numele de botez Ion. A studiat atât în București, cât și în marile capitale ale lumii precum Paris și Londra.

A devenit Arhiepiscop al Craiovei şi Mitropolit al Olteniei la 8 iulie 2008, fiind rânduit prin hotărârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.Ceremonia de întronizare, oficiată de PF Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, alături de un sobor de 18 arhierei, a avut loc la data de 27 iulie 2008, în Catedrala mitropolitană Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir din Craiova.

 

sursa: jurnalulolteniei.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.