Slătinenii cu animale de companie, obligaţi să le strângă dejecţiile de pe...

Slătinenii cu animale de companie, obligaţi să le strângă dejecţiile de pe domeniul public

286
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Slătinenii care au animale de companie vor fi obligaţi, potrivit unei hotărâri aprobate de Consiliul Local, ca, atunci când ies cu patrupedele la plimbare, să le strângă dejecţiile într-o pugă şi să le arunce la cea mai apropiată pubelă. Aleşii locali speră că astfel se va rezolva una dintre problemele de salubritate din municipiu.

 

„Proprietarii sau deţinătorii animalelor de companie au obligaţia, în timpul plimbării/deplasării, să aibă asupra lor pungă PVC şi mănuşi în vederea colectării dejecţiilor fiziologice, iar după colectare punga va fi închisă etanş şi depusă în europubela cea mai apropiată. Deţinătorii sau proprietarii de vehicule cu tracţiune animală să aibă la animale amplasate dispozitive care să împiedice căderea dejecţiilor fiziologice pe domeniul public sau privat al municipiului Slatina”, se arată în hotărârea legislativului.

Animalele, declarate la Asociaţie

O altă prevedere a hotărârii Consiliului Local prevede ca slătinenii care stau la bloc şi au animale să le declare la Asociaţie.

 

„Cetăţenii care locuiesc în apartamente şi cresc animale de companie au obligaţia de a le declara la Asociaţia de proprietari sau la responsabilul blocului/scării, până la data de 31 martie a fiecărui an, o singură dată”, se spune în document.

Ion Vătrai, iniţiatorul proiectului, susţine că astfel, dacă vor exista incidente în care vor fi implicate animale, poliţiştilor locali le va fi mai simplu să le identifice proprietarii.

 

„În Slatina, sunt foarte multe persoane care dau drumul la câini să-şi facă nevoile pe domeniul public. Dacă Asociaţia de proprietari cunoaşte cine este proprietarul animalului, îl poate comunica Poliţiei Locale, care pune în aplicare prevederile hotărârii”, a declarat consilierul Vătrai.

 

Mai mult, consilierii, după ce au dezbătut noul regulament, i-au adus şi completări. Un amendament a venit din partea consilierului Virgil Bădescu, care a propus ca şi slătinenii care stau la case să-şi declare animalele pe care le cresc. Declararea, în acest caz, urmează să fie făcută la Direcţia Administrarea Domeniului Public şi Privat.

 

Sursa: gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.