S-a deschis cea de-a patra ediție a Salonului De Fotografie pentru Liceeni...

S-a deschis cea de-a patra ediție a Salonului De Fotografie pentru Liceeni “Craiova în imagini”

306
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Duminică, 18 noiembrie, ora 11 la magazinul YellowStore din cadrul ElectroputereParc au avut loc vernisajul Salonului Municipal de Fotografie pentru Liceeni “Craiova în imagini” şi festivitatea de premiere. La această ediție, cea de-a patra, s-a înregistrat cea mai numeroasă participare, fiind acceptate în salon 120 de fotografii. Juriul a fost alcătuit din Florin Rogneanu – directorul Muzeului de Artă Craiova, col.(r) Mircea Anghel – președintele Fotoclubului “Mihai Dan Călinescu”, Cristian Nedelcu – directorul Salonului și graficianul Viorel Pârligras. Salonul este organizat de Asociația Culturală Craiova, Inspectoratul Școlar Județean Dolj și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Dolj, cu sprijinul Electroputere parc și al Yellow Store. Începând cu această ediție, salonul este patronat de Societatea Fotografică Română, recent înființată. Prezenți Simona Chiriță – inspector în cadrul ISJ Dolj și Origen Staicu – director – direcția Județeană de Sport și Tineret Dolj au subliniat importanța acestor acțiuni în dezvoltarea tinerilor și în completarea pregătirii lor școlare. Președintele juriului, Florin Rogneanu a declarat că în toți acești patru ani, salonul a crescut de la o ediție la alta, ajungînd acum un eveniment important în lumea fotografiei artistice din Bănie. Fotografiile realitzate de liceenii craioveni au abordat cele mai diverse tematici – reportaj, portert. peisaj, etc.
Juriul a stabilit următoarele premii
Marele Premiu “Nicu Dan Gelep”– Laura Tomşa, CN Carol I „Evoluţie”
Medalia de aur – Ileana Ancuţa Simion, CN Carol I, „Contemplaţie”
Medalia de argint – Miruna Ghigeanu, CN Carol I, „În căutarea fericirii”
Medalia de bronz – Maria Theodora Ispas, Liceul de Artă „Marin Sorescu”, „Pe cont propriu”
Premiul special al Muzeului de Artă – Theodor Niţu, CN Fraţii Buzeşti, „Craiova la amiază”
Premiul special „Mihai Dan Călinescu” – Alexandra Bădescu, CN Carol I, „Lacul”
Menţiuni:
– Alin Velişcu, Liceul de Artă „Marin Sorescu”, „Hoinărind prin societate”
– Ionuţ Bogdan Nadolu, CN Fraţii Buzeşti, „Capăt de linie”
– Radu Bălănescu, Liceul de Artă „Marin Sorescu”, „Casa roşie”
Începând cu această ediție, organizatorii au decis să se acorde și un premiu de popularitate. Fotografiile au fost postate pe pagina de facebook a evenimentului, http://www.facebook.com/events/251890401599430/, iar fotografia care a strâns cele mai multe likeuri, a primit acest premiu. În urma votului on-line câștigător a fost desemnat Florin Belega de la Liceul de Artă „Marin Sorescu” pentru lucrarea, „Atunci, acum…întotdeauna”.
Premiile au constat în materiale fotografice, excursii, vauchere de cumpărături și materiale promoționale oferite de firmele Yellow Store, Pro Sep, Mapamond, Cocodrillo, Rinascenti, Marionnaud, Kare Design, Charisma, Domo, Benvenuti, precum și de către AROTT.
Fotografiile din salon pot fi văzute la mallul Electroputere Parc sau pe internet la adresa de facebook a evenimentului sau pe blogul lumiparalele.ro

Sursa: oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.