Concurenţă de zile mari pe posturile de asistent medical la Caracal

Concurenţă de zile mari pe posturile de asistent medical la Caracal

505
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Posturile de asistent medical scoase la concurs de Spitalul Municipal Caracal au stârnit un interes deosebit, pentru concursul din perioada 11 – 14 decembrie fiind înscrişi 90 de candidaţi. Aceştia se bat pe doar nouă posturi, dintre care unul de asistent de farmacie şi un altul de asistent balneo-fizio-terapie, celelalte fiind rezervate „generaliştilor”. Interesul mare se explică prin faptul că ultimele angajări s-au făcut la spital în urmă cu doi ani, în timp ce şcoala postliceală sanitară care funcţionează în Caracal scoate pe piaţă, an de an, asistente, şi mult peste ce poate absorbi piaţa. Nevoie ar fi în continuare, însă angajările în sistemul public sunt în continuare blocate.

 

„Necesarul nostru este mult mai mare, pentru că s-au mai pensionat, au intrat în concediu de creştere a copilului sau sunt cazuri în care au renunţat, pur şi simplu, plecând în străinătate. Conform normativului ministerului putem ocupa 1.100 de posturi, iar noi acum suntem 600. Dacă la posturile pe care le scoatem acum la concurs s-ar mai adăuga 20 de asistent medical, am acoperi, cât de cât, din nevoi, pentru că acum funcţionăm la cota de avarie”, a declarat Conea.

Se caută în continuare nefrolog şi oftalmolog

Dacă pentru personalul mediu sanitar conducerea spitalului are de unde alege, posturile de medic nu sunt nici pe departe la fel de solicitate. S-au scos în acest an cinci la concurs, existând pretendenţi doar pentru cardiologie, ortopedie şi medicină de urgenţă. Rămân în continuare neocupate cele de nefrolog şi oftalmolog, de altfel cererea de nefrologi rămânând neacoperită chiar şi în mediul privat.

 

„Cel de la nefrologie a mai fost o dată scos la concurs şi nu s-a ocupat. Avem un cabinet în ambulatoriu şi căutăm în continuare medic. Majoritatea celor care vor să vină nu sunt caracaleni, vin din Craiova. În condiţiile în care salariul unui medic în policlinică este de 12 – 15 milioane, iar naveta costă 8 milioane pe lună, nu văd cui i-ar conveni”, îşi explică managerul spitalului, medicul Cristian Conea, dezinteresul pentru aceste posturi.

Pentru postul de medic oftalmolog s-a luat hotărârea de a fi modificată organigrama, astfel încât să poată fi ocupat de un medic rezident în ultimul an.

 

„Avem semnale că ar fi persoane interesate“, a mai spus managerul.

 

Spitalul ar fi dispus, cu ajutorul primăriei, să ofere şi alte bonusuri medicilor interesaţi. Pentru un medic dermatolog se fac demersuri pentru repartizarea unei locuinţe ANL şi, asigură managerul, ar exista deschidere şi pentru rezolvarea altor situaţii punctuale.

 

Sursa: gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.