Start la demolarea blocului G6

Start la demolarea blocului G6

464
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În maximum două săptămâni blocul de locuinţe sociale G6, din Slatina, va deveni istorie, utilajele închiriate de primărie începând, de luni, să-l demoleze. Reabilitat pentru a doua oară sub administraţia sa, în anul 2003, primarul Darius Vâlcov a fost prezent la startul demolării imobilului. El a fost însoţit de viceprimarii Minel Prina şi Mihaela Stana. Edilul a precizat că decizia de demolare a venit şi după o consultare a locatarilor din zonă.

 

„Demolarea va dura zece zile sau, cel mult, două săptămâni. Important este ca, în primavară, aici să avem un parc frumos pentru locatarii din zonă. Trebuie să ştiţi că hotărârea Consiliului Local, dată săptămâna trecută, a fost în urma voinţei oamenilor din acest cartier care, în proporţie de peste 80 la sută, au decis ca acest bloc să nu mai existe în cartierul lor şi ştim cu toţii că are dreptate”, a declarat Darius Vâlcov.

Blocul G6 a fost primul reabilitat, pentru prima dată în anul 2003, cu fonduri de la guvernul elveţian însă, în mod rapid, a fost vandalizat chiar de către locatari.

 

„Eu l-am reabilitat a doua oară. Prima oară a fost reabilitat de fosta conducere a primăriei. Mi-a lăsat impresia unui bloc neîntreţinut, un bloc de care locatarii şi-au bătut joc. Asta se întâmplă atunci când o clădire nu este respectată şi, de aceea, în locul ei punem pomi şi iarbă şi locuri de joacă pentru copii”, a declarat Vâlcov.

Slătinenii scapă de infecţie şi scandaluri

Blocul G6, de pe strada Toamnei, devenise un punct de infecţie în centrul Slatinei şi, mai mult, un punct de întâlnire al beţivilor şi scandalagiilor. Aşadar, locatarii celorlalte imobile din zonă răsuflă uşuraţi odată cu primul buldozer care a lovit pereţii clădirii.

 

„La acest bloc avem foarte multe reclamaţii din partea locatarilor din această zonă. Am încercat să îi convingem pe foştii locatari ai acestei clădiri să respecte normele minime de convieţuire cu vecinii lor, dar nu au fost sub nicio formă de înduplecat. Ca urmare, am luat această decizie de a demola. Pe lângă faptul că era un adevărat focar, atât de infecţie cât şi prin faptul că erau atât de des deranjaţi vecinii din zonă, se mai adaugă şi faptul că expertiza tehnică spunea că trebuie demolat. De fapt, consolidarea acestei clădiri costa foarte mult şi această măsură nu se justifica din punct de vedere tehnico-economic”, a declarat viceprimarul Minel Prina.

Mai mult, în multe dintre garsonierele sociale din G6 nici nu mai stăteau cei care aveau contract cu DADPP, municipalitatea neavând pe cine să tragă la răspundere pentru distrugeri.

 

„Este o clădire făcută din cărămidă. Detaliile tehnice nu mai contează. Important este că, în anul 2003, a fost prima clădire reabilitată. A fost o clădire impecabilă, dar, din nefericire, faptul că nu au întreţinut-o cei care au locuit în ea, s-a ajuns aici. Îmi pare rău pentru această clădire, îmi pare rău pentru cei care au stat în ea şi nu mai stau, în momentul de faţă. Trebuie să se înţeleagă că, dacă noi avem datorii, şi ei au acelaşi lucru”, a declarat Prina.

Perioadă de probă, în noul bloc de locuinţe sociale

Locatarii cu datoriile la zi din G6, sau cei care au reuşit să-şi achite dările, în ultimul moment, au fost mutaţi într-un nou imobil de locuinţe sociale, amenajat de municipalitate în fostul sediu Concis. Cu toate acestea, chiriaşii trebuie să treacă de trei luni de probă.

 

„În momentul de faţă, cei care au respectat normele de convieţuire şi-au găsit un loc unde să stea. Urmează să achiziţionăm nişte locuinţe în zona de jos a oraşului şi vor fi cu toţii rezolvaţi. Pentru clădirea Concis s-au încheiat deja contracte pe trei luni. În cazul în care nu respectă condiţiile, se vor lua măsurile mult mai evidente”, a precizat viceprimarul Prina.

 

Sursa: gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.