Constantin Dascălu merită un nou mandat de deputat

Constantin Dascălu merită un nou mandat de deputat

901
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Unul dintre cei mai valoroşi oameni şi parlamentari ai Doljului, Constantin Dascălu, continuă lupta începută în urmă cu patru ani, pentru obţinerea unor condiţii de viaţă mai bune pentru craioveni şi doljeni. Încrederea pe care i-au acordat-o la alegerile parlamentare din 2008 nu a fost în zadar, Constantin Dascălu demonstrând cu fapte că este în continuare demn de susţinerea electoratului din Craiova. Într-o perioadă în care criza economică punea la grea încercare toată România, Constantin Dascălu a susţinut proiectele de lege pentru deblocarea financiară, a cerut diminuarea taxelor şi impozitelor, dar şi repartizare corectă a banilor publici pentru comunitate, asigurând cu prioritate cheltuielile de funcţionare pentru comunităţile sărace.  

A susţinut măsura de restituire mai rapidă a TVA-ului către agenţii economici

Având în spate o vastă experienţă economică, Constantin Dascălu a înţeles şi a ştiut cât de important este pentru români să aibă grijă de bugetul familiei, care, nu de puţine ori, provine şi este susţinut din mici afaceri. De aceea, a sprijinit măsura de reducere a termenului de restituire a TVA-ului la agenţii economici, ajungându-se la un termen de 60 de zile, returnarea făcându-se corect şi nu preferenţial. Mai mult decât atât, a susţinut cu tărie procedurile de modificare a Codului fiscal şi legile care priveau taxele şi impozitele locale, astfel încât numărul acestora să se diminueze. „Am susţinut tot timpul procedurile de modificare a Codului fiscal şi legile care priveau taxele şi impozitele locale, diverse taxe şi impozite percepute de agenţii naţionale şi alte autorităţi, astfel încât numărul acestora să fie redus. Ştiam încă de când lucram la Camera de Comerţ şi Industrie Oltenia că agenţii economici şi populaţia erau sufocaţi de numărul taxelor şi impozitelor”, spune deputatul Constantin Dascălu, care, în prezent, candidează pentru un nou mandat de deputat pe Colegiul 2 Craiova.

A participat la reducere numărului taxelor şi impozitelor

Într-o vreme în care fiecare autoritate, pentru a-şi asigura cât mai multe venituri proprii, introducea tot felul de taxe şi impozite, Constantin Dascălu împreună cu colegii săi din partid au reuşit să reducă peste 200 de taxe şi impozite. Însă Constantin Dascălu ţinteşte mult mai sus şi îşi propune ca, dacă va fi reales, să le reducă sub 100. „Eu cred că numărul acestora trebuie să se reducă sub 100, astfel încât un sistem economic şi social să devină predictibil şi uşor de înţeles de către mediul economic şi de cetăţeni. Sunt adeptul unui sistem bazat pe taxe şi impozite mici, cu o bază de impozitare cât mai mare. Este mai bine să iei puţin de la mulţi, decât mult de la puţini”, afirmă cu încredere Constantin Dascălu. El mai mărturiseşte că se încrede în conformarea voluntară, adică în ideea ca agenţii economici şi cetăţenii să îşi plătească din proprie iniţiativă taxele şi impozitele. „Acest lucru, în aparenţã simplu, a determinat performanţă economică şi socială în statele care au progresat. Şi asta pentru că se reduce în acest mod numărul celor care controlează şi, astfel, scade simţitor posibilitatea de abuz”, explică Dascălu.

„Am susţinut şi susţin în continuare o repartizare corectă a banilor publici pentru comunitate, asigurând cu prioritate cheltuielile de funcţionare pentru comunităţile sărace, şi apoi sumele rămase disponibile să fie dirijate către investiţii”, susţine cu tărie Constantin Dascălu, candidat pentru Colegiul 2 Craiova – Camera Deputaţilor.



1 COMENTARIU

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     07-01-2006
    Locatie
     !
    Mesaje
    471

    „Panglicari în ale ţării, care joacă ca pe funii,
    Măşti cu toate de renume din comedia minciunii?
    Au de patrie, virtute, nu vorbeşte liberalul,
    De ai crede că viaţa-i e curată ca cristalul?”

    Chestia haioasa la aceasta semnatura este ca, in momentul in care realizezi ca acest text este fara sens, este prea tarziu pentru a te opri din citit......................

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.