“Japonia de nord. O altă Japonie” la Muzeul Olteniei

“Japonia de nord. O altă Japonie” la Muzeul Olteniei

496
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Miercuri, 21 noiembrie 2012, la ora 12:00, Consiliul Judeţean Dolj şi Muzeul Olteniei Craiova, vă invită la vernisajul unei expoziţii deosebite, intitulată “Japonia de nord. O altă Japonie”, ce va avea loc în holul clădirii secţiei de Istorie-Arheologie din strada Madona Dudu nr. 14.

 

Expoziţia cuprinde peste 100 de fotografii realizate de Hashimoto Yoshinori, vice-preşedintele Asociaţiei Culturale Româno-Japoneze,  în mica zonă Yurihonjō a Japoniei de Nord în anii 1970, dar şi fotografii ce arată Japonia contemporană, natura, oamenii cu obiceiurile si munca lor, fotografii ce au fost realizate în perioada 2008-2011 şi grupate în cinci teme mari: Anotimpurile, Festivaluri, Hatahata (peşti şi pescari), Matagi (despre oamenii de la munte), Fukushima la trei luni de la dezastru.
Domnul Hashimoto Yoshinori s-a născut în anul 1941 în Prefectura Akita. În luna mai  1964 a deschis în oraşul natal, Akita, un studio de fotografie şi devine astfel fotograf al corporaţiei tipografice de pe lângă Akita.
În noiembrie 1969 a închis studioul de fotografie din Akita pe care l-a redeschis apoi la Tokyo, devenind fotograf independent. În anul 1977 a acceptat cererea Ambasadei României în Japonia de a fotografia vizita comemorativă a Anei Aslan. În 1978 a primit invitaţia din partea agenţiei de turism a Guvernului României şi în felul acesta vizitează România, unde realizează o serie de interviuri.
De atunci, domnul Hashimoto Yoshinori a rămas în România, unde a avut mai multe realizări: a pus bazele agenţiei de turism GH3 România apoi a firmei sale, HASHY, precum şi a Asociaţiei Culturale Româno-Japoneze ce are ca scop promovarea schimburilor interculturale Româno- Japoneze.

sursa: lupamea.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.