Îmbrânceli pentru mâncare

Îmbrânceli pentru mâncare

304
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Cinci poliţişti locali au reuşit cu greu să le facă faţă câtorva zeci de slătineni care, marţi dimineaţă, s-au înfiinţat la uşa depozitului de pe strada Alexe Marin, din Slatina, în care erau alimentele oferite de Uniunea Europeană. Deşi distribuţia a început de la ora 9.00, oamenii s-au strâns în faţa porţilor încă de la ora 6.00 şi au început să se împingă. Înghesuiala, îmbrâncelile şi scandalul le-au părut oamenilor ca lucruri pe care trebuie să le îndure, în schimbul ajutoarelor care le vor pune mâncare pe masă, măcar pentru următoarele luni.

 

„Am venit de la şapte şi cred că stăm până deseară. E aglomeraţie în fiecare zi şi trebuie să stăm. N-avem încotro. Tot aşa am stat şi anul trecut, de la patru noaptea, şi nici n-am luat că n-am fost trecută în tabel. Merită să stăm pentru că n-avem ce să mâncăm. Suntem mulţumiţi cu ce ne dă. N-avem decât ajutor social. Facem câte 12-13 zile la seră, nu luăm degeaba. Avem câte 2.700 de lei (vechi-n.red.) de persoană, putem să trăim cu atât”, a declarat o femeie.

Oamenii au aşteptat ore întregi la coadă, în ciuda problemelor de sănătate.

 

„Am şi probleme de sănătate, piciorul tăiat şi tot n-am putut să intru. Intră cine vrea, nu e «organizaţie». Am luat şi anul trecut şi tot aşa am stat la coadă. Ce să facem? E aglomeraţie. Ar trebui să stea omul, să se intre pe rând”, a declarat un bărbat.

 

Alţi beneficiari n-au fost atât de „norocoşi”. Ei au stat la coadă preţ de mai multe ore ca să afle că nu se regăsesc pe lista celor care împart alimentele.

 

„Am venit de pe la 6.30, degeaba, că nu suntem pe listă. Plecăm aşa cum am venit. Mai venim şi dacă ne mai dă ceva. Am luat şi anul trecut. A fost omor, bătaie, dar asta e viaţa, e foarte greu. Am stat patru ore la coadă”, a declarat unul dintre beneficiarii ajutoarelor.

 

Într-unul dintre momentele de neatenţie al poliţiştilor locali, puhoiul de săraci a năvălit pe rampa depozitului de alimente, angajaţii primăriei fiind nevoiţi să închidă uşile. Ulterior, oamenii au fost liniştiţi şi şi-au reluat locurile de aşteptare.

„Alimentele sunt pentru toată lumea”

Mihaela Bâscoveanu, directorul adjunct al Direcţiei Protecţie şi Asistenţă Socială din cadrul primăriei Slatina, a ţinut să precizeze că oamenii nu au motive să se înghesuie, alimentele fiind mai mult decât suficiente pentru toată lumea.

 

„Distribuirea alimentelor a început de săptămâna aceasta, de pe 19 noiembrie. Ca primă categorie care va primi aceste alimente de la Uniunea Europeană este reprezentată de persoanele care primesc ajutorul social. Am gândit acest program deoarece dumnealor fac parte dintr-o categorie de persoane vulnerabile şi am gândit că au nevoie de aceste alimente. La nivelul municipiului Slatina, avem în jur de 5.400 de beneficiari care trebuie să-şi ridice aceste alimente. Vreau să fac un apel către beneficiarii noştri şi să-i asigur că alimentele sunt pentru toată lumea, să-i asigur că noi ne dorim să avem o bună desfăşurare pentru înmânarea acestor alimente şi, ca atare, am gândit un program. În perioada 19-23 noiembrie sunt aşteptaţi cei care beneficiază de ajutor social, urmând ca în perioada 26-30 noimbrie să vină persoanele cu handicap grav accentuat şi pensionarii, iar în perioada 3-7 decembrie sunt aşteptaţi şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi. Urmează ca după 10 decembrie să vină toţi cei care nu şi-au ridicat aceste alimente”, a declarat ea.

Directorul adjunct al DPAS a adăugat că încă nu au ajuns în depozite făina şi uleiul, însă toate celelalte alimente sunt deja distribuite.

 

„La momentul actual, în depozit nu avem făină şi ulei. Toate celelalte alimente se regăsesc, iar oamenii sunt rugaţi să vină şi să şi le ridice. Persoanele care primesc ajutoare de şomaj nu vin întotdeauna să-şi ridice aceste alimente. În cazul în care vor rămâne, ca şi în ceilalţi ani, reluăm activitatea de distribuire a aceloraşi categorii, care primesc de două sau trei ori”, a mai spus Mihaela Bâscoveanu.

Alimentele distribuite de Uniunea Europeană sunt: făină, paste făinoase, biscuiţi, orez, ulei, fasole, mazăre, bulion, roşii în bulion, zahăr, mălai.

Sursa: gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.