Lucrările pentru înlocuirea tehnologiei de la Termex Balş, demarate

Lucrările pentru înlocuirea tehnologiei de la Termex Balş, demarate

878
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Au fost demarate lucrările de turnare a fundaţiei, a fost realizată reţeaua de apă şi pentru perioada următoare este programată şi realizarea reţelei electrice. După ce aceste operaţiuni vor fi duse la bun sfârşit, se va trece la montarea noilor cuptoare cu inducţie. Acestea vor permite topirea fontei la temperaturi mult mai mari şi realizarea mai multor tipuri de obiecte. Pentru aceste operaţiuni nu va mai fi folosit cocsul, principalul poluator din prezent, iar poluarea fonică va fi şi ea redusă semnificativ. Fără doar şi poate, aceste cuptoare cu inducţie sunt cele mai importante achiziţii anunţate de fabrică în ultimele decenii.

 

„Aşa cum anunţam încă din luna august, am demarat procedurile premergătoare înlocuirii tehnologiei de topire a fontei. Primele operaţiuni vizate sunt turnarea fundaţiei, realizarea reţelei de apă şi a celei electrice, după care vor fi aduse cuptoarele cu inducţie care vor lua locul cubilourilor. Totul decurge conform planurilor, cuptoarele au fost contractate şi a fost achitat avansul”, declară Gheorghe Creţan, directorul general al Termex Balş.

Poluarea, redusă la minimum

Construită în anul 1895, fabrica Termex din Balş va schimba radical tehnologia după care a funcţionat vreme de 117 ani. Astfel, avantajele vor fi atât de partea societăţii comerciale, care îşi va lărgi spectrul de produse fabricate şi care a luat în calcul chiar angajarea a o sută de persoane, dar şi de partea celor care locuiesc în apropierea fabricii şi care aveau de suferit din cauza prafului de cocs. Un alt câştig pentru Termex Balş este scoaterea din calcul a amenzilor, care, în ultimii ani, nu au fost deloc de neglijat. Termex va produce, după aducerea cuptoarelor, şi fontă fosforoasă, nodulară, maleabilă şi oţel, datorită capacităţii acestora de topire la temperaturi mult mai mari decât cele actuale.

 

În prezent, la Termex se fabrică şemineuri, uşi pentru sobe de teracotă şi accesorii, produse turnate din fontă, radiatoare din oţel, maşini de gătit şi sobe de încălzit şi produse prelucrate din tablă. De asemenea, fabrica mai beneficiază şi de o staţie de vopsire în câmp electrostatic, una dintre cele mai importante achiziţii din ultimii ani.

Sursa: gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.