Pirelli investeşte la Slatina încă 105 milioane de euro

Pirelli investeşte la Slatina încă 105 milioane de euro

330
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Investiţia companiei Pirelli, sprijinită de către guvernul român cu 35 de milioane de euro, este destinată creşterii capacităţii de producţie pentru fabrica din Slatina, de la 10 milioane de anvelope, la sfârşitul anului 2013, la 13 milioane de anvelope, în 2017. Planul celor de la Pirelli a fost prezentat în timpul vizitei la Slatina a primului-ministru al României, Victor Ponta.

 

De asemenea, la eveniment au participat, printre alţii, şi Paul Stănescu, preşedintele CJ Olt, prefectul Eugen Ionică, primarul Slatinei, Darius Vâlcov, sau ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Dan Şova.

Noua investiţie se adaugă planului de investiţii realizat de Pirelli în perioada 2005-2014, având o valoare de 450 de milioane de euro. Mai mult, suprafaţa fabricii de anvelope va creşte de la 180 de mii de metri pătraţi, cât măsoară în prezent, la circa 200 de mii de metri pătraţi, în 2017. Capacitatea de producţie va creşte la 13 milioane de bucăţi pe an. În prezent, capacitatea de producţie a fabricii este de circa 8,5 milioane de bucăţi pe an şi va atinge, la sfârşitul anului 2013, 10 milioane. Totodată, noul plan de investiţii va crea, până în 2017, 500 de noi locuri de muncă. Astfel, fabrica Pirelli din Slatina va avea, în anul 2017, 3.500 de salariaţi.

Fabrica de anvelope de la Slatina este astăzi una dintre cele mai moderne fabrici de producţie a anvelopelor pentru autoturisme din Grupul Pirelli. Unitatea este echipată cu cea mai înaltă tehnologie de producţie non-robotizată destinată realizării anvelopelor performante din gama Premium, unde Pirelli este leader.

Ponta: „Mulţumesc Pirelli în numele celor 500 de viitori noi angajaţi”

Premierul Ponta s-a arătat încântat de investiţia celor de la Pirelli, demarată la Slatina, în urmă cu aproape opt ani. El a mulţumit companiei italiene pentru locurile de muncă create şi pentru viitorii salariaţi.

 

„Aici, la Slatina, cei de la Pirelli, în mai bine de opt ani, au construit prin muncă şi încredere un proiect de foarte mare succes pentru România, un proiect de care mă simt ataşat mai mult decât de orice altceva. În primul rând, vreau să le mulţumesc celor de la Pirelli în numele celor 3.000 de familii care au un venit, un loc de muncă sigur şi o perspectivă pentru viitor. În egală măsură, le mulţumesc în numele celor 500 de viitori noi angajaţi pe care investiţia desfăşurată în continuare de Pirelli la Slatina îi va avea”, a declarat premierul.

Sursa: gazetanoua.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.