Prioteasa are culoar liber de zbor de la UE pentru Aeroport

Prioteasa are culoar liber de zbor de la UE pentru Aeroport

299
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

CJ Dolj a primit OK-ul Comisiei Europene pentru destinaţii de zbor subvenţionate de pe Aeroportul Internaţional Craiova.

CJ Dolj poate oferi sprijin financiar companiilor aeriene care decid să opereze zboruri de pe aeroportul din Craiova în următorii şapte ani, administraţia judeţeană intenţionând să stimuleze operatorii care doresc să deschidă noi rute de zbor cu plecare din Bănie.

 

Măsura a primit girul Comisiei Europene şi a a fost transmisă ieri autorităţilor române de către Reprezentanţa Permanentă a României de pe lângă UE de la Bruxelles.

“La data de 16 octombrie ac, Comisia Europeană a emis Decizia C (2012) 7293 final, prin care consideră ajutorul de stat la înfiinţare pentru companiile aeriene cu plecare de pe Aeroportul Internaţional Craiova ca fiind compatibil cu TFUE. Ajutorul a fost notificat la data de 28 iunie 2+12, îmn conformitate cu prevederile articolului 108, alineatul 3 din TFUE. Obiectivul măsurii este de a acorda ajutor la înfiinţare unuia sau mai multor transportatori aerieni, care urmează să fie selectaţi printr-o procedură de selecţie publicp, în scopul deschiderii de noi rute sau frecvenţe care să ducă la o creştere a volumului net al traficului între Aeroportul INternaţional Craiova şi alte aeroporturi din Uniunea Europeană. Schema de ajutor de stat se întemeiază pe Ordinul minstrului Transporturilor şi Infrastructurii nr. 744/23.09.2011 şi pe proiectul de hotărâre al Consiliului Judeţean Dolj privind ajutorul financiar la înfiinţare de noi destinaţii de pe Aeroportul Craiova”, se arată în înştiinţarea primită de CJ.

Preşedintele CJ Dolj a anunţat avizul UE într-o comferinţă de presă organizată azi, alături de  vicepreşedintele Cristi Iovan şi de directorul Aeroportului Internaţional din Craiova, Mircea Dumitru.

“Am învăţat din greşelile altora, pentru că acest gen de măsuri au mai fost luate de autiorităţi la aeroporturi din ţară şi au stârnit un adevărat scandal. Noi am vrut să fim siguri că procedăm corect şi de aceea am cerut acordul autorităţilor europene. Astăzi putem spune că Aeroportul INternaţional din Craiova şi cel din Cluj au acceptul pentru demararea unei asemenea operaţiuni care să crească numărul destinaţiilor la care au acces cetăţenii şi traficul pe aceste aeroporturi. Decizia este semnată de comisarul european pentru concurenţă şi astăzi putem spune că avem toate lucrurile puse la punct pentru a începe de anul viitor această operaţiune”, a declara Ion Prioteasa.

Vicele Cristi Iovan spune că creşterea numărului de călători pe Aeroport va genera noi locuri de muncă în Craiova.

“Este prima decizie a CE obţinută de CJ Dolj. Ţin să felicit conducerea aeroportului pentru eforturile depuse, care, iată, au dat roade. Anticipăm că volumul de 1 milion de călători anual prevăzut de masterplanul de dezvoltare al Aeroportului va fi atins mai repede de cât se estima. Salut şi premisele de dezvoltare economică pe care le preseupune mărirea numărului de destinaţii pentru zborurile de pe Aeroport. Specialiştii în domeniu estimează că, pentru fiecare segment de 500.000 de călători, se crează 500 de locuri de muncă în serviciile conexe”, a spus Iovan.

Şeful Aeroportului Craiova, Mircea Dumitru, spune că intenţionează deschiderea a trei noi rute de zbor anul urmtor pe schema iniţiată de CJ.

Cel mai probabil, noile destinaţii de zbor aflate pe lista mai marilor CJ sunt Londra, Koln şi Barcelona.

 

 

 

Sursa: oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.