Creşte numărul virozelor respiratorii

Creşte numărul virozelor respiratorii

653
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În săptămâna 46/2012, s-au înregistrat 1246 cazuri de IACRS, 586 cazuri de pneumopatii acute şi 1 caz suspect de gripă. Cazul nu a fost confirmat, rezultatul probei investigate la Institutul Cantacuzino Bucureşti fiind negativ pentru virusurile gripale.  Numărul total al cazurilor de viroze respiratorii şi gripă înregistrat în această săptămână (1833)este uşor crescut faţă de valoarea înregistrată în săptămâna anterioară (1675cazuri), dar se încadrează în limitele specifice sezonului.

Rata incidenţei în populaţie a cazurilor de IACRS a fost 170,6‰oo  iar a pneumopatiilor a fost de 80,3‰oo.

Ponderea spitalizărilor din numărul total de cazuri a fost 14,7%.

Deoarece morbiditatea înregistrată se află în intervalul aşteptat şi nu există dovada circulaţiei de virusuri gripale în populaţie, caracterizăm săptămâna prin lipsă de activitate gripală.

În cursul săptămânii trecute au fost ridicate de la sediul CN Unifarm SA Bucureşti, 12700 doze vaccin gripal trivalent inactivat şi purificat (INFLUVAC) repartizate judeţului Dolj.

Vaccinul a fost repartizat la spitale, policlinici, staţia de salvare, cabinete medici de familie, cămin de bătrâni, centre aparţinând Direcţiei Generale de Protecţie a Copilului. Vaccinul se ridică de la Laboratorul DSP Dolj şi se va utiliza pentru imunizarea grupelor populaţionale considerate de risc:

  1. Persoane cu vârste cuprinsă între 6luni – 64 ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, metabolice, renale, hepatice, diabet zaharat, astm sau cu virusul imunodeficienţei umane.
  2. Gravide.
  3. Medici, cadre sanitare medii şi personal auxiliar, atât din spitale cât şi din unităţile sanitare ambulatorii, inclusiv salariaţi ai instituţiilor de ocrotire (copii sau bătrâni) şi ai unităţilor de bolnavi cronici, care prin natura activităţii vin în contact respirator cu pacienţii sau asistaţii.
  4. Persoane, adulţi şi copii, rezidente în instituţii de ocrotire socială precum şi persoane care acordă asistenţă medicală, socială şi îngrijiri la domiciliul persoanelor la risc înalt.
  5. Persoanele cu vârsta ≥ 65 de ani.

     

 Medic Epidemiolog,                                                Purtător de cuvânt

Dr. Cornelia Anghel                                                Dr. Ştefan Popescu

Sursa: oltenasul.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.