Lupta pentru Rectoratul Universității din Craiova se duce mai mult în culise

Lupta pentru Rectoratul Universității din Craiova se duce mai mult în culise

803
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Lupta pentru ocuparea postului de rector al Universității din Craiova nu este una ușoară. Contracandidații duc lupte grele, în culise, unii dintre ei încercând să dea lovituri sub centură. Că s-a încercat și atragerea presei în această luptă, necinstită, este o altă poveste, care la un moment dat va fi dezvăluită.

Universitatea din Craiova este în plin proces electoral, în vederea alegerilor noilor rectori. Pe 9 ianuarie a început perioada de depunere a candidaturilor pentru membrii Senatului Universităţii, iar între 23 şi 27 ianuarie au avut loc alegerile pentru acest for. Între 30 ianuarie şi 3 februarie profesorii universitarii vor afla cine vrea să candideze la funcţia de preşedinte al Senatului, iar în perioada 6-8 februarie va avea loc scrutinul pentru ocuparea acestui post. Candidații pentru funcția de rector al Universității din Craiova trebuie să își depună proiectele manageriale în perioada 9 – 16 februarie

Iosif Buble a, publicat pe www.pesurse.ro un sondaj cu favoriții la funcția de rector al Unversității din Craiova. Sondajul, realizat de CSCI, la comanda Fundației Media, a fost realizat în perioada 22-23 ianuarie 2012, pe un eșantion reprezentativ de cadre didactice din Universitatea din Craiova. Eroare tolerată 3%, la un nivel de probabilitate de 95%. 70 la sută din respondenți au precizat că rectorul Universității din Craiova ar trebuie ales prim votul secret și direct al tuturor cadrelor didactice în timp ce 18 la sută sunt de părere că toți angajații din Universitate ar trebui să voteze.

Vedeți aici: sondaj

La întrebarea “Dacă săptămâna viitoare ar avea loc alegeri pentru funcția de rector, pe cine ați vota dintre următorii”, cadrele universitare au răspuns: Cezar Spânu – 41 la sută, Nicolae Panea – 28 la sută, Dan Popescu – 18 la sută, Dan Claudiu Dănișor – 13 procente.

Este posibil ca până la alegeri, unii dintre candidații la funcția de rector al Universității din Craiova, să încerce să-i lovească pe ceilalți prin terțe persoane, pentru că această luptă se duce, din păcate, mai mult în culise.

Sursa: ponturidespre.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.